• Ane Hovland på trening med A-laget i april 2015.

Hovland får eliteplass

27.05.15 // Glassverket har gitt strektalentet Ane Hovland en plass i troppen til elitelaget foran neste sesong.

Skrevet av petertu

Det er bare noen dager siden Ane Hovland fikk beskjeden fra elitelaget til Glassverket, at hun er ønsket i troppen for 1516-sesongen.

– Det var gøy, da smilte jeg. Jeg har hatt det i tankene, og visste det var en mulighet, uten at jeg har tenkt så veldig mye på det. Det er egentlig en bonus å bli tatt ut så tidlig, sier Ane Hovland til glassverketelite.no.

Med Monica Iversen og Kari Brattset på linja, er det ikke sikkert 16-åringen får prøvd seg så veldig mye ennå, men det regner hun heller ikke med.

– Jeg forventer ikke å få mye spilletid i eliteserien. Jeg får heller utnytte det at jeg får mye kamptrening i 2. divisjon og Lerøyserien, hvis vi kvalifiserer oss til det, sier hun.

Hovland har vært et talent lenge, og i fjor kom Svelvik-jenta til Glassverket da J16-laget til Strømm ble en del av ungdomssatsingen til klubben.

– Vi er ikke redd for å ta opp unge spillere så lenge de er gode nok. Ane har tatt lange steg i vinter, hvor hun har spilt seg til en plass på LK98-landslaget, debutert i 2. divisjon og fått noen økter med A-laget. Vi har store forventninger til Ane, men i første omgang er hun med for å lære, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Hovland har vært nødt til å stå på litt ekstra for å ta det steget som var nødvendig for å komme i landslagsdiskusjonen. Snart kan hun få med seg både Ungdoms-OL i Georgia og EM i Makedonia med LK98.

– Jeg føler jeg har fått igjen for å ha lagt ned en god del hardt arbeid. At jeg har brukt så mye tid på styrkerommet og i det hele tatt trent så mye som jeg har, føler jeg at jeg har tjent veldig godt på. Jeg har fått gode råd av folkene rundt meg, sier Hovland.

Det handler ikke bare om å trene mer, men spesielt om å trene riktig.

– Jeg har økt litt. Jeg har naturligvis trent styrketrening en stund, men har blitt mye flinkere på hva jeg trener og hvordan jeg trener og passe på å få nok hvile og sånne ting. Det er mer helhet over det, sier hun.

Og Hovland lover at hun skal fortsette å stå på for å bli enda bedre, både fysisk og på det håndballfaglige.

– Når det er en så bra trent gjeng jeg skal opp til, så er jeg nødt til å trene hardt og være i god form, smiler hun.

Hovland har allerede trent en del ganger med A-laget. Der biter hun godt fra seg.

– På trening føler jeg at jeg har klart meg helt OK. Jeg har også fått tilbakemeldinger på det. Men det er veldig høyt nivå og stor overgang, sier hun.

Ane Hovland er en av tre spillere under 20 som er tatt opp i A-stallen nettopp. Fra før av har Glassverket funnet en plass i troppen til 16 år gamle Line Ellertsen i stallen, samt 18 år gamle Marte Langeli.

Av Peter Tubaas