• Line Bjørnsen helt til venstre her, sammen med Julia Gellein Vangen, Emilie Christensen og Kari Brattset utenfor Runarhallen.

Fikk tyvstarte Glassverket-karrieren

24.05.15 // Line Bjørnsen er i gang i Glassverket før tida, og i forkant av finalen mot Larvik var hun for første gang med som om hun var i troppen.

Skrevet av petertu

Sandefjord (glassverketelite.no): Nykommer Line Bjørnsen var med under bespisning på Tollboden, bussturen til Sandefjord og i garderoben før kampen mot Larvik sist onsdag.

– Det synes jeg var veldig fint å være med på. Jeg får litt mer kunnskap om hvordan ting fungerer i Glassverket. Det er nyttig før vi starter for fullt med oppkjøringen, sier Line Bjørnsen til glassverketelite.no.

Egentlig blir hun Glassverket-spiller først 1. juni, men hun har allerede trent noen uker med Glassverket.

– Jeg fikk lov av Stabæk, og det synes jeg var veldig greit. Det er fint å starte litt rolig og kjenne litt på det. Når vi starter opp igjen, vet jeg hva jeg går til. Det er bra trykk og høyt nivå på treningene, sier hun.

Etter å ha fått en forsmak på hva hun har i vente i 1516-sesongen, gleder hun seg bare til fortsettelsen.

– Jeg er ganske sjenert, så det var litt skummelt i starten, men det gikk fort over. Det har vært veldig kjekt i Glassverket så langt. Alle er veldig hyggelige med meg. Jeg har blitt godt tatt imot, sier lærerstudenten som alt er ferdig med alle eksamener for i år.

Gamleklubben har fått to solide Glassverket-spillere i Renate Saastad Sømme og Julia Gellein Vangen i sine rekker, i tillegg til å re-signere en rekke av de viktigste spillerne fra eksisterende stall. Stabæk ser ut til å få et slagkraftig mannskap i 1. divisjon.

– Det synes jeg er veldig bra. De fortjener å være i eliteserien. Men jeg er på en måte glad jeg ikke skal møte Stabæk til høsten. Det hadde vært veldig rart, sier Line Bjørnsen.

Men det er fortsatt noe som heter NM, så Bjørnsen har ingen 100 prosent garanti for at hun slipper å møte gamle lagvenninner.

– Jeg har tenkt på det, ler hun. – Det blir jo litt kult også, samtidig som det blir spesielt når jeg har vært der så mange år, sier hun.

Line Bjørnsen var den første av to spillere Glassverket har sikret seg fra Stavanger i løpet av en måned. Begge med fornavn «Line».

– Ja, det var jo litt spesielt. Jeg tipper jeg raskt blir kalt for Bjørnsen, smiler… Bjørnsen.

Av Peter Tubaas