• Sissi Karlsson, Tiril Günther Merg og Trine Bronsta rett etter ankomst Drammen etter årets siste kamp.

Endelig pause, eller..?

23.05.15 // Etter to sølv har det aldri smakt bedre med håndballferie, men aldri har spillerne vært mer motiverte for å starte opp igjen heller.

Skrevet av petertu

Glassverket gjorde maksimalt ut av 1415-sesongen, og med to sølv i lomma kan det ikke være annet enn ekstra deilig å ta håndballferie.

– Det blir jo godt å koble av litt. Det er viktig. Jeg skal ikke ta i en håndball på lenge. Nå kan vi trene litt som vi vil en periode. Jeg er i praksis, så jeg skal jobbe hele veien, sier sykesøster Hege Bakken Wahlquist.

Sesongen startet i Drammenshallen fredag 5. september 2014 mot Larvik og tok slutt i Sandefjord onsdag 20. mai 2015 mot Larvik.

– Det er veldig godt med litt ferie fra håndballen. Jeg føler det er fortjent og at vi kan gå rundt med hodet hevet. Det er jo blitt sånn i Norge at sølv egentlig er det beste man kan oppnå, så da kan vi ta ferie med god samvittighet. For mange er det eksamenstid nå også, sier student Emilie Christensen.

– Det blir jo ok med pause, men jeg er kanskje ikke like lei av håndball som en del andre, siden jeg har spilt bare en halv sesong. Jeg kunne gjerne spilt en kvart sesong til, smiler Sissi Karlsson, som mistet første halvdel av sesongen på grunn av skade.

1415-sesongen varte i 257 dager fra start til mål, noe som er 25 dager lengre enn 1314-sesongen. Da blir det godt med noen dager uten lagidrett.

– Ja, det blir godt med en pause nå. Det har jo vært en ekstra lang sesong, fordi vi har vært så flinke. Men det har vært verdt det, sier Trine Bronsta.

Kenneth Gabrielsen har alt varslet at Glassverket må opp enda et par hakk i forhold til den tøffe oppkjøringen i fjor, for å kunne utvikle seg videre.

– Alle er jo bedre trent nå enn vi var før, så da starter vi på et høyere nivå enn i fjor. Da er det naturlig at vi prøver å ta enda noen steg ekstra ved å gjøre det enda litt hardere i år, sier lagkaptein Pia Narvesen.

Men det er ikke mer enn 18 dager som skiller 1415-sesongen og starten på oppkjøringen til 1516-sesongen.

– Etter noen dager fri nå, så er vi mentalt klare for en tøff oppkjøring. Når man ser hvilke resultater det har gitt i år, så blir det lettere å motivere seg når man løper rundt ute i skogen i oppkjøringen, sier Trine Bronsta.

For Tiril Günther Merg blir det første ordentlige oppkjøring på to år, etter akillesskaden som ødela et år med håndball for henne.

– Det er gøy med oppkjøring. Det er alltid så mye morsomt som skjer og masse fysisk. Jeg ser fram til en ordentlig oppkjøring foran neste sesong. Det blir bare gøy, smiler Günther Merg

Hun er blant de som pleier å bite ekstra godt fra seg på løpetreningen.

– Tiril er nok litt mer glad i løpetrening enn meg, ler Bronsta. – Men det går greit. Det hører med, legger hun til.

Emilie Christensen ville muligens sagt det samme. Hun er litt usikker på om det blir veldig mye lettere å gå løs på oppkjøring med to sølv i lomma.

– «Lettere» vet jeg ikke om er det rette ordet, men man tar jo med seg en litt mer positiv holdning. Og det positive med så lang sesong er at oppkjøringsperioden blir litt kortere, ler bergenseren.

8. juni er Glassverket i gang med oppkjøringen til sin første europacupsesong.

– Jeg synes det er så morsomt nå at jeg kunne godt ha fortsatt, men jentene fortjener en ferie, og en pause blir sikkert godt for alle. Det som er gøy er at jeg allerede føler det er en veldig motivasjon i gruppa for å trene knallhardt de neste tre-fire månedene før Champions League-kvalifiseringen, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Av Peter Tubaas