• Marte Langeli (th) er tatt opp i A-stallen for neste år. Her studerer hun fornøyd årets andre sølvmedalje sammen med Renate Saastad Sømme og Tiril Günther Merg.

Langeli tas opp på A-laget

22.05.15 // Like etter det gode innhoppet i finalen mot Larvik på onsdag, fikk Marte Langeli nyheten om at hun blir elitespiller i Glassverket neste sesong.

Skrevet av petertu

Sesongen sluttet der den begynte for Glassverket og Marte Langeli – med Larvik. Og det ble en fin busstur hjem til Drammen for 18-åringen da hun rett før avreise fikk beskjed om plassen på A-laget.

– Det var utrolig gøy. Jeg var veldig rolig, men klarte ikke å slutte å smile, også måtte jeg jo sende en melding til mamma, ler Marte Langeli.

Rett før hadde Marte Langeli kommet inn i sluttspillfinalen i Grundigligaen. Hun fikk et drøyt kvarter på banen og noen fine redninger mot Europas nest beste håndballag. Den aller første redningen var et underarmsskudd fra en av verdens beste spillere, Nora Mørk.

– Det var deilig å ta det skuddet. Hun har skåret nok på meg. Det var kjempegøy å få stå og få noen redninger. Jeg er rimelig fornøyd med kampen for min egen del, sier Langeli, som stoppet skudd fra både Anja og Gro Hammerseng-Edin rett etter.

Marte Langeli fikk sitt første innhopp på A-laget mot Larvik i serieåpningen, fordi Sissi Karlsson hadde blitt skadet rett før seriestart. Etter jul ble det enda mer spilletid etter at Guro Rundbråten røk korsbåndet.

– Jeg er glad og takknemlig for at jeg har fått sjansen til å spille på elite og utvikle meg som spiller. Det gir meg veldig mye motivasjon, og jeg føler jeg har vist at jeg har det som skal til for å spille bra også på det nivået, sier hun.

Selv om hun gang på gang har vist hvilket potensial hun har, så har hun ikke følt seg sikker på plass i A-stallen.

– Jeg hadde fått beskjed om å forberede meg på at det kunne skje. Men det hadde gått så lang tid at var veldig spent, sier hun.

– Hun blir hundre prosent tilknyttet elitestallen, sier Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen. – Men vi vil også la henne spille på det nivået hun kommer fra, for eksempel i Lerøyserien. I tillegg vil vi hente Thea og Silje opp slik at de også de får smake litt på nivået, sier han.

Gabrielsen mener at Glassverket er i en egen klasse med tre så gode juniormålvakter som Thea Pedersen, Silje Meese Johannessen og Marte Langeli. Men ikke alle kan få prøve seg like mye på elitelaget.

– Marte Langeli er kommet lengst i utviklingen av de tre målvaktene akkurat nå, men vi er veldig glade vi har de tre, som alle har potensiale for å bli tatt ut på aldersbestemte landslag, mener Glassverket-treneren.

Foreløpig er det bare Silje Meese Johannessen som har spilt landskamper av de tre superjuniorene.

– Det er litt rart, men vi vet det er mange gode keepere i de årsklassene. Landslagstrenerne er godt oppdaterte, men det er tøff konkurranse, så våre keepere må bare fortsette å jobbe hardt, så øker sjansene, sier Gabrielsen.

Av Peter Tubaas