• Kenneth Gabrielsen - Årets trener i Grundigligaen for damer 1415!

Tatt på senga av trenerpris

21.05.15 // Kenneth Gabrielsen fikk utmerkelsen som årets trener i Grundigligaen onsdag kveld, og prisen deler han med alle.

Det er første gang Kenneth Gabrielsen blir kåret til årets trener, men ikke det minste rart etter årets bragd med det doble sølvet til Glassverket.

– Jeg ble litt tatt på senga, men jeg setter den prisen veldig høyt. Sånn jeg ser det er det en utmerkelse til hele laget. Det er teamet rundt meg og ikke minst spillerne som gjør at den prisen havner hos meg, sier Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

Han hadde ikke ofret trenerprisen en tanke på forhånd, så det var en nesten litt brydd Glassverket-trener som tok imot utmerkelsen fra Hein Barthold i Norsk Topphåndball.

– Jeg har overhodet ikke tenkt på det tidligere. Men jeg snakket med en person tidligere på dagen, som nevnte at jeg kunne komme til å få den. Og rett før utdelingen så sa Geir til meg at det ble meg, og han fikk rett, ler Gabrielsen.

Spillerne synes naturligvis også prisen havnet hos rett person og var glade på hans vegne.

– Det var veldig fortjent. Han har fått til kjempemye med dette laget. Vi har tatt et utrolig langt steg siden i fjor. Jeg synes han er veldig flink til å bygge lag ved å inkludere og involvere alle, samtidig som han er sjef. Han er vanvittig god på å bygge treningskultur og la alle føle at de er en del av det, mener Kristin Nørstebø.

– Det er jo imponerende det han har fått til med oss, og vi er heldig som får ha han med videre. Og jeg synes også en sånn pris går til hele trenerteamet, støtteapparatet og alle andre som bidrar, sier Emilie Christensen.

Mens Christensen har vært med i halvannet år, kjenner lagkaptein Monica Iversen Kenneth godt gjennom mange år og synes at laget er heldig som har en sånn trener.

– Prisen er fullt fortjent. All den tiden og jobben han legger ned, med hjelp av de andre trenerne, for å utvikle oss som lag og hver enkelt spiller, er formidabel. Han gir så mye av seg selv hele tiden, og gjør helt sikkert masse som vi ikke ser også, sier Iversen.

Av Peter Tubaas