• Tonje Jelstad delte ut FairPlay-prisen verdt 25.000 kroner til Pia Narvesen og Kenneth Gabrielsen på onsdag.

Fair Play-prisen til Glassverket

21.05.15 // Glassverket vant ikke finalen, men kunne glede seg over flere utmerkelser, og den gjeveste og mest innbringende var Fair Play-prisen.

Skrevet av petertu

Sandefjord (glassverketelite.no): Tonje Jelstad fra styret i Norges Håndballforbund delte ut sjekken på 25.000 kroner til Pia Narvesen og Kenneth Gabrielsen for årets Fair Play-lag.

– Det var veldig hyggelig, og jeg tror jeg vil driste meg til å si at det ikke er helt ufortjent heller. Det er viktig for oss å opptre med respekt over for både dommere, motstandere og alle andre, og det er kjekt at det blir lagt merke til, sier treneren til glassverketelite.no.

Bodø vant tilsvarende pris på herresiden, og det er dommerne i Grundigligaen som har delt ut poeng for hvordan de opplevde kontakten med lagledelse og benk, og i hvor stor grad benk og spillere respekterte og aksepterte avgjørelser.

– Vi snakker egentlig ikke så mye om Fair Play, for det tar jeg som en selvfølge. Men jeg tror vi har vært flinke til å holde fokus på det vi får gjort noe med. Dette er noe vi tror vi kan være best på. Har man fokus på arbeidsoppgavene gjennom hele kampen opptrer man fair og tar flest poeng, sier Gabrielsen, og legger til:

– Hvis man blir for sytete, mister man fokus på arbeidsoppgavene, og det tjener bare motstanderen på. Ikke er det spesielt hyggelig å være med på for publikum heller, sier Gabrielsen.

Gabrielsen tror ikke at Fair Play-innstillingen går på bekostning av nødvendig tøffhet ute på banen, som mange mener Norge må forbedre for å ha større sjanse i Europa.

– Nå gjelder ikke Fair Play-prisen spesielt det som skjer mellom lagene ute på banen, men alt henger sammen, og jeg synes ikke det er noen motsetning mellom å opptre besluttsomt i duellene og respektfullt overfor dommere og motstandere, sier han.

I tillegg fikk Kenneth Gabrielsen prisen som årets trener og Veronica Kristiansen ble årets venstre bakspiller!

Av Peter Tubaas og Svein André Svendsen (foto)