• Det holdt ikke helt inn for Pia Narvesen og Glassverket mot Larvik.

Blandede følelser etter finaletapet

20.05.15 // Glassverket ble et par nummer for små for Larvik i den andre sluttspillfinalen onsdag kveld.

Skrevet av petertu

Sandefjord (glassverketelite.no): Larvik endte som sluttspillmestre med 32-22 i den siste finalen og dermed 60-49 sammenlagt.

– Jeg har litt blandede følelser. Det er aldri gøy å tape. Vi spiller ikke så bra som sist, og det er litt skuffende når vi vet vi har det inne, sier firemålsskårer Pia Narvesen.

– Men samtidig kan man ikke være misfornøyd med en fantastisk sesong som vi avslutter med å spille en finale mot Larvik. De var i Champions League-finale nettopp og skal være bedre enn oss, sier hun.

Nok en gang ble det masse tøffe dueller, men alt i alt ingen stygg kamp på noen måte mellom Norges to beste lag.

– Jeg er mest skuffet akkurat nå. Vi følte vi vant sølvet i semifinalen mot Byåsen, men i dag tapte vi gullet. Det er surt, men når vi får kampen litt på avstand er det bare den gode sesongen vi husker, sier Kari Brattset.

– Vi skal være stolte av det sluttspillet vi har levert, selv om vi ryker i den siste omgangen. Vi har to gode kamper mot Byåsen og tre gode omganger mot Larvik. Det kan vi være fornøyde med, sier Kristin Nørstebø, Glassverkets beste med seks mål.

Glassverket holdt godt følge til pause, da det stod 16-13 i Runarhallen. Men etter pause la Larvik inn et ekstra gir og gled fra.

– Vi hang bra med i første omgang, så mister vi grepet litt. De blir for raske for oss i andre omgang. Vi bommer på for mange sjanser og gjør enkle feil. Da blir vi straffet med en gang, sier Narvesen.

Trener Kenneth Gabrielsen var helt sikker på at Glassverket hadde en mulighet til å slå Larvik nesten helt til slutt.

– Men vi visste vi måtte ha tre-fire spillere helt på maksnivå i dag, og det klarte vi ikke. Da blir det for tøft mot Larvik. De hadde bestemt seg i dag, sier han.

For Gabrielsen, som fikk utmerkelsen årets trener etter kampen, var det uansett ikke så mye skuffelse å spore etter sesongavslutningen i Sandefjord.

– Jeg er veldig stolt av prestasjonen uansett. Vi holder dem i tre av fire omganger. Det er imponerende i seg selv og viser hvilke steg vi har tatt i år. Nå er det ikke lenger noe spesielt å møte Larvik. Vi vet vi kan levere uansett motstand hvis vi er på vårt beste, sier han.

Av Peter Tubaas

Kampfakta: Larvik – Glassverket 32-22 (16-13/16-9), sammenlagt 60-49.
Grundigligaen 1415, sluttspillfinale: Glassverket – Larvik, Runarhallen (Sandefjord), onsdag 20. mai 2015, kl. 19.00.
Tilskuere:
Glassverket: Marte Langeli, Sissi Karlsson, Tiril Günther Merg, Kristin Nørstebø 6, Kari Brattset 3, Veronica Kristiansen, Pia Narvesen 4, Renate Saastad Sømme, Emilie Christensen 5, Jeanett Kristiansen 3, Hege Bakken Wahlquist 1.
Toppskårere: Nora Mørk og Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Larvik 7 – Kristin Nørstebø, Glassverket 6.
Tominuttere: Larvik 3, Glassverket 1
Gule kort: Larvik 3, Glassverket 3