• Julia Gellein Vangen vil savne Jeanett Kristiansen og resten av jentene.

Prøver lykken i Stabæk

18.05.15 // Julia Gellein Vangen blir den andre spilleren som går fra Glassverket til Stabæk i løpet av kort tid.

Skrevet av petertu

Julia Gellein Vangen vil gjerne ha mer tid på banen og slutter seg til «Glassverket-kolonien» i bærumsklubben.

– For å utvikle meg videre må jeg spille, derfor ble det veldig aktuelt for meg å gå til Stabæk. I Stabæk er det større sjanse for at jeg får være med å bidra mer ute på banen. Jeg har lyst til å bli best å da må man gjøre noen vanskelig valg, sier hun til glassverketelite.no.

Hun fortalte om avgjørelsen til lagvenninnene for noen uker siden. Rett før kampen mot Larvik på onsdag ble det offentlig kjent.

– Vi visste ikke noe på forhånd og plutselig stod Renate, Vikki og jeg der med blomster i hendene. Jeg kjente det kom noen tårer da, men det var veldig hyggelig. Jeg ser fram til å komme i gang i Stabæk, men det var veldig tungt å fortelle det til Glassverket-jentene. Det er en fantastisk gjeng, og det har vel ikke helt gått opp for meg at jeg skal bytte klubb ennå, sier hun.

19-åringen har fem kamper for Glassverket i serien denne sesongen, noe som betyr at mye tid er blitt tilbrakt på benken. Der har hun til gjengjeld gitt jernet.

– Alle vil jo spille, så jeg har prøvd å gripe sjansen de gangene jeg har fått den, eller bidra så godt jeg kan fra benken, sier linjespilleren.

Og i en sesong hvor Glassverket har tatt sølv i serien og spilt seg til sluttspillfinale, har naturligvis Konnerud-jenta sin del av æren.

– Ja, jeg føler jeg har vært en del av det, som alle andre. Det er en grunn til at vi har blitt nummer to i år. Denne sesongen har vi virkelig vært rå på alt. Du får ikke noe bedre treningsmiljø. Jeg gruer meg til å forlate jentene, og ikke minst Knut (Johansen), smiler hun.

Men i Stabæk er hun også blant venner. Det er ikke så veldig lenge siden Renate Saastad Sømme signerte kontrakt med 1. divisjonsklubben, som fra før av har nok en lilla spiller i sine rekker, nemlig Rikke Klausen.

– Det er veldig bra at Renate og Rikke er det fra før av. Det betyr veldig mye for meg. Jeg snakket spesielt mye med Renate før dette gikk i orden, sier hun.

Julia Gellein Vangen signerte med Stabæk på torsdag og er offisielt spiller hos de blåkledde fra 1. juni. Det betyr at det ikke blir store håndballferien på 19-åringen.

– Nei, det blir ikke det, men at vi avslutter med sluttspillfinale blir i alle fall en fin avslutning på en veldig lang sesong, sier hun.

Tidligere i vår har Line Bjørnsen gått motsatt vei, fra Stabæk til Glassverket.

Av Peter Tubaas