Finpusser fysikken før EM og OL

16.05.15 // Ane Hovland er på landslagssamling på hjemmebane og tok like godt med seg hele landslaget for å se Glassverket i sluttspillfinalen.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Norges yngste landslag, LK98, har ladet opp til ungdoms-OL i juli og EM i august med treningsleir i Drammen denne uka.

– Det har vært gøy og gått bra. Vi trener veldig mye fysisk. Vi har hatt en del tester, styrketrening, trent hurtighet, spenst, fotarbeid og bevegelighet, samt noen håndballøkter, forteller Ane Hovland til glassverketelite.no.

Onsdag ettermiddag trente LK98 i Drammenshallen og litt senere på kvelden tok Ane Hovland med seg alle lagvenninnene på årets største kamp for Glassverket.

– Det er gøy å se Glassverket spille finale. Det er ikke minst veldig fortjent. Det er veldig inspirerende å se på. Hvis de spiller like bra neste onsdag, er det store muligheter, for Larvik slet mye sist, sier hun.

Hovland fikk sin debut på ungdomslandslaget i februar, og strekspilleren har hatt en stigende formkurve hele dette halvåret.

– For min egen del har det gått fint denne uken. Jeg føler jeg blir bedre og bedre i forsvar i hvert fall, sier hun.

I juli skal Ane Hovland muligens spille sitt første mesterskap for Norge når ungdoms-OL går av stabelen i Georgia. Måneden etter er det EM i Makedonia.

– Det er ingen som er tatt ut på forhånd, så det blir spennende å se om jeg får være med. Jeg ligger vel sånn greit an, tror Hovland.

Den sterkeste av konkurrentene på linja, Stina Strengenes har røket korsbåndet, men to nye linjespillere er hentet inn til samlingen i Drammenshallen.

– Det var veldig trist med Stina, både for henne selv, for Nit/Hak og for landslaget. Hun skårer ikke bare mange mål, men er veldig viktig i forsvar. Vi skulle gjerne hatt henne med, sier Hovland.

Av de opprinnelige tre linjespillerne er Synne Fossheim fra Gjøvik HK igjen i troppen, men de er mer venner enn konkurrenter, sier hun.

– Ane og jeg samarbeider veldig godt og lærer av hverandre. Vi vil jo bare bli bedre, sier Synne Fossheim.

– Vi hjelper hverandre og utfyller hverandre på en god måte. Jeg har litt å gå på i forsvar, mens Synne har litt å gå på i angrep. Vi spiller hverandre gode, legger Hovland til.

Med Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen som en av trenerne på LK98, så hadde knapt Fossheim og de andre landslagsspillerne «noe valg» om hvem de skulle heie på i sluttspillfinalen.

– Det hadde jo vært kult om Glassverket og Kenneth vant mot Larvik. Jeg kan jo ikke si noe annet, ler totningen.

Fredag ble det klart at landslagsvenninne Line Ellertsen (16) går til Glassverket og blir elitespiller fra første sesong. Men de to kan komme til å spille i Lerøyserien sammen.

– Hun er helt super, og vi er veldig gode venner, så jeg gleder meg masse. Hun er jo en sinnsykt bra spiller, sier Ane Hovland.

Lørdag har LK98 sin siste trening i Drammen for denne gang. Ane Hovland har trent mye med elitelaget i det siste, og det er ingen ulempe når hun skal kjempe om landslagsplass.

– Det har gitt meg veldig god matching, spesielt i forhold til landslaget. Det er jo med på å gjøre meg bedre. Jeg er heldig som får trene sammen med så gode jenter. De er flinke og greie, smiler Hovland.

Av Peter Tubaas