• Line Ellertsen fikk prøvd den nye drakten sin i Drammen i dag. (Foto: Fredrik Ringnes/DT)

– Det er litt sykt å tenke på

15.05.15 // Fredag fikk Line Ellertsen (16) prøve Glassverket-drakta for første gang, og det har ikke helt gått opp for stortalentet at hun straks er elitespiller.

Skrevet av petertu

Glassverket har sikret seg U-landslagsspiller Line Ellertsen fra Sandnes-klubben Vågen. I dag ble hun presentert og fikk prøve Glassverket-drakt nummer 21, som blir hennes fra neste sesong.

– Det var veldig kjekt å få ta på seg den, og det er en veldig fin farge, smiler Line Ellertsen, som kommer fra Sola utenfor Stavanger.

16-åringen kan komme til å gjøre seg bemerket i Grundigligaen allerede kommende sesong. Hun er straks ferdig med det første året på videregående. Fra høsten fortsetter hun på idrett i Drammen og blir boende i nærheten av både skolen og Drammenshallen.

– Jeg fikk et opplegg fra Glassverket som var veldig godt, og som jeg ikke fikk andre plasser. Jeg har vært på besøk og vet det er en bra klubb og et godt miljø. Jeg merket det med en gang jeg traff jentene. De var veldig flinke til å ta imot nye folk, sier hun.

Hun har noen skuldre som krangler litt akkurat nå, men hun regner med å være spilleklar igjen i god tid før ungdomslandslaget skal til ungdoms-OL i juli, deretter EM i august. Hun får med seg deler av landslagssamlingen for LK98 som pågår i Drammen i disse dager.

– Jeg blir med de to siste dagene. Jeg trener bare fysisk, mens de andre trener håndball. Jeg får god oppfølging, og jeg bør være klar igjen innen to uker. OL og EM er de store målene i sommer. Det blir veldig gøy, sier hun.

Stortalentet ble suveren toppskårer blant de 48 klubbene i Bringserien i år med 155 mål. Det betyr over 10 i snitt pr kamp. Vågen ble til slutt nummer fem i 16-årsserien. I tillegg til elitseriespill får vi trolig se Line Ellertsen i aksjon i Lerøyserien, sammen med blant andre landslagskollega Ane Hovland.

– Vi er veldig gode venner, så vi gleder oss til å spille i samme klubb til høsten, sier Ellertsen.

Ungjenta har trent seg opp til å skyte like godt med begge armer. Det har motstanderne blitt oppmerksomme på også i 2. divisjon denne sesongen, da Vågen endte på 3. plass.

– Der hadde jeg frimerke i hver kamp, så nå måtte jeg et par hakk opp, sier hun.

Tidligere i uken så hun Glassverket storspille mot Larvik i sluttspillfinalen. Neste år kan det være hun selv som spiller mot de aller beste lagene i landet.

– For meg så er det fortsatt litt sykt å tenke på. Eliteserien blir et helt annet nivå enn jeg er vant til, så vil tiden vise om jeg tar nivået. Jeg må jo være god nok om jeg skal få spille, sier hun.

Kenneth Gabrielsen kaller Line Ellertsen en av de beste 16-åringene i Europa og har store forventninger til rogalendingen.

– Det blir spennende å se hvor fort hun tar steget, men hun får selvsagt den tiden hun trenger. Vi skal ta godt vare på henne, lover Glassverket-treneren.

PS! Line Ellertsen blir den andre jenta fra Stavanger-området som slutter seg til Glassverket i vår, etter Line Bjørnsen som ble klar i april.

Av Peter Tubaas