• Nye tøffe dueller mellom Nora Mørk og Veronica Kristiansen i vente neste onsdag.

– Det er ikke over

14.05.15 // Glassverket tar med seg masse selvtillit til den andre finalen mot Larvik.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Selv om det ble ettmålstap mot stormakten Larvik i går, er det ingen Glassverket-spillere som tror finalen er avgjort.

– Nei, er du gal? Nå er vi så nærme et gull som vi noen gang har vært, så jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal fullføre. Nå skal vil lage rabalder i Runarhallen, sier Emilie Christensen på klingende bergensk.

Rabalder ble det i Drammenshallen også. For Glassverket la ikke igjen respekten i garderoben mot Larvik på onsdag. Den var ikke en gang i hallen.

– Det er ikke over. Vi må bare gjøre som i går, gi blaffen i hvem som står på den andre siden. Vi må tenke på oss selv og spille som vi vet vi kan. Da er jeg overbevist om at vi kan gjøre en like bra kamp, sier Kristin Nørstebø.

For Veronica Kristiansen blir det aller siste kamp for Glassverket. Hun har ikke tenkt til å la Larvik slippe billig unna.

– Det blir tøft, men ikke umulig. Vi må bare spille som i går, kanskje et hakk bedre. Da kan vi ta dem. De har nok mer respekt for oss nå enn da de kom til Drammenshallen i går og spiller heller ikke på sin hjemmebane, sier Kristiansen.

Selvtilliten som gjorde at det gnistret mot Larvik i kampen i Drammenshallen onsdag kveld gir troen på at det er mulig å utrette et aldri så lite mirakel mot mesterne fra Vestfold.

– Vi får bare fortsette der vi slapp i går. Vi må flytte på beina i forsvar og springe framover. Jeg tror vi kan gjøre motstand borte også, sier Hege Bakken Wahlquist.

Før kampen får Larvik litt mer tid til å lade batteriene enn de rakk etter en tøff Final4-helg for noen dager siden. Trenerne mener Glassverket kan møte til finale nummer to uten høye skuldre.

– Vi ønsker alltid å vinne kampene vi spiller, men sånn som sesongen har vært skal vi være fornøyde uansett hvordan det går i den siste kampen. Vi skal ikke glemme at vi møtte et lag som spilte Champions League-finale på søndag. Det gjelder å ha det rette perspektivet på det. Vi vet vi har tatt mange skritt i år, sier Glassverket-trener Geir Oustorp

For både Larvik og Glassverket blir det bortebane i den siste kampen, men for den tidligere Sandefjord-kjempen og landslagsspilleren blir det praktisk talt hjemmebane i finale to.

– Jeg er jo fra Sandefjord, så da får jeg besøkt modern og fadern også, så det er perfekt. Men det er «feil hall», jeg er jo ikke Runar-mann. Men hallen er fin den, så det er et bra sted å spille en finale, sier Oustorp.

Av Peter Tubaas