• Kristin Nørstebø viste vei både i forsvar og angrep mot Larvik.

Årsbeste mot de beste

13.05.15 // Glassverket hadde mest grunn til å være fornøyde, selv om det ble tap i den første finalen mot Larvik onsdag kveld. – Vi rystet Larvik, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Skuffelsen over å ha tapt mot Champions League-finalisten med ett mål gled raskt over i glede over en vanvittig sterk prestasjon foran et ellevilt hjemmepublikum.

– Jeg er glad fordi vi gjør en bra kamp, men skuffet fordi vi ikke vinner. Og det er en ny følelse når vi spiller mot Larvik, sier banens beste Kristin Nørstebø med hele ti skåringer, det meste hun har gjort for Glassverket noen gang.

For Veronica Kristiansen var det hennes siste kamp for Glassverket på hjemmebane, og hun synes det var deilig å være så nær å avslutte sesongen med en sensasjon mot Larvik.

– Det er den beste kampen vi har spilt i hele år, det må vi være fornøyd med i årets siste hjemmekamp. Jeg håper publikum synes det var gøy, smiler sier Kristiansen.

Glassverket tapte 27-28, etter at det stod 15-15 til pause. De lilla ledet med tre mål da det var ni minutter igjen og hadde Larvik i kne. Men da Glassverket hadde stang ut i sluttminuttene grep Larvik sjansen.

– Vi ryster Larvik og er strålende fornøyde. Det er klart dette er årsbeste. Det er høy klasse over mye av det vi gjør i dag, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Det var dramatisk etter syv minutter da trener Ole Gustav Gjekstad ble utvist etter det dommerne mente var ufin språkbruk. Da var stillingen 3-3 og Glassverket hadde kommet tilbake fra 0-3. Oppskriften til Glassverket var å spille tøft i forsvar og løpe alt de kunne.

– Glassverket skåret elleve kontringsmål mot Larvik, det er ikke mange som gjør. Vi framprovoserer mer tekniske feil hos Larvik enn vi har sett av dem på lenge, sier Gabrielsen.
Nesten 1200 på tribunen så Glassverket nekte Larvik å skåre i syv minutter og ta ledelsen 12-10 etter 18 minutter. Etter pausen gikk de lilla opp i 23-20 etter 13 minutter, men helt på slutten går marginene imot.

– At vi ikke er skarpe nok i sluttminuttene bryr vi oss ikke noe om. Vi putter dette i verktøykassa, så har vi den erfaringen til siden. Dette er god læring, og jentene var fantastiske, sier Kenneth Gabrielsen.

Glassverket var nær ved å kopiere sensasjonen til Mjøndalen i går, men finalen er ikke avgjort. Om én uke går returen i Runarhallen.

– Jeg er veldig glad vi kom så nære. Vi kan ikke være skuffet når vi nesten vant mot Larvik. Det hadde vært moro å vinne, men dette kan vi vær stolte av, sier Hege Bakken Wahlquist.

– Vanligvis har vi hatt mye respekt for Larvik, men i dag virket det som om det ikke spilte noen rolle hvem som stod på andre siden, fordi vi er Glassverket, legger Kristin Nørstebø til.

Av Peter Tubaas

Kampfakta: Glassverket – Larvik 27-28 (15-15/13-14)
Grundigligaen 1415, sluttspillfinale, Drammenshallen (Drammen) onsdag 13. mai 2015, kl. 19.00.
Tilskuere: 1194
Glassverket: Marte Langeli, Sissi Karlsson, Kristin Nørstebø 10, Kari Brattset 4, Veronica Kristiansen 3, Pia Narvesen 2, Renate Saastad Sømme, Emilie Christensen 2, Jeanett Kristiansen 2, Charlotte Kristiansen, Hege Bakken Wahlquist 4.
Toppskårere: Kristin Nørstebø, Glassverket 10 – Thea Mørk, Larvik 10.
Gule kort: Glassverket 3, Larvik 3.
2 minuttere: Glassverket ingen, Larvik 2.

Neste kamp: Larvik – Glassverket, Grundigligaen 1415, sluttspillfinale, Runarhallen (Sandefjord), onsdag 20. mai 2015, kl. 19.00.