• Jeanett Kristiansen og de andre spillerne har fulgt nøye med på Larvik i helgen. Bildet er fra oppladingen til Byåsen-kampen hos sponsor Clarion Collection Hotel Tollboden sist onsdag.

Så Larvik få det tøft i finalen

10.05.15 // Glassverket-spillerne har studert sin finalemotstander på TV i helgen og regner med å få besøk av et revansjelystent Larvik på onsdag.

Skrevet av petertu

Larvik hadde en dårlig dag og tapte 22-26 mot Buducnost i Champions League-finalen søndag. Det er ikke nødvendigvis noen fordel for Glassverket foran lagets aller første sluttspillfinale.

– De kommer helt sikkert til å slå hardt tilbake. Vi får bare gjøre det vi er gode på og prøve å stå imot så godt vi kan. Men jeg håper vi skal klare å gi dem litt motstand, og jeg gleder meg til kamp, sier Jeanett Kristiansen til glassverketelite.no.

Søndag ettermiddag satt åttemålsskåreren fra semifinalen mot Byåsen og så sine gamle lagvenninner være i skikkelig trøbbel Buducnost.

– De er ikke helt med i starten. Og Buducnost var veldig gode i dag. På slutten begynner Larvik å prestere bedre, men de burde spilt sånn hele kampen, sier hun.

Buducnost gjorde som Glassverket, la grunnlaget for seieren med et råsterkt forsvarsspill. Kanskje litt i overkant noen ganger.

– De er noen råtasser. De har en del lure triks, og de er ikke bestandig helt lovlige, så jeg tror ikke vi skal kopiere dem her i Norge. Vi lover å spille tøft i forsvar mot Larvik, men skal også være fair, sier Jeanett Kristiansen.

– Det ble mye snakk om dommerne, og det kan jeg forstå, sier Kristin Nørstebø. – Men når dommerne lar spillerne få lov til så mye, må man også være smart nok til å gjøre det som skal til for å vinne. Dommerne gjør det ikke enkelt for Larvik, men Buducnost var bedre i dag, mener Nørstebø.

Trener Kenneth Gabrielsen oppfordret Glassverket-spillerne å se Larviks to Final4-kamper i helgen. Det kan komme godt med før onsdagens finale i Drammenshallen.

– Det er alltid nyttig å studere motstanderen. Selv om Larvik taper i dag, så lærer man alltids noe nytt. Og selv om vi ikke ble skremt, så vet vi at Larvik er et veldig godt lag, og de fortjente å være i Champions League-finalen, sier Jeanett Kristiansen.

– Vi ser jo at det er mulig å slå Larvik, men det var jo også verdens beste lag som gjorde det. Larvik har absolutt svakheter som vi kan utfordre dem på, det visste vi fra før av. Det blir spennende å se hvordan de håndterer tapet, sier Kristin Nørstebø.

Og to tøffe kamper i beina fra denne helgen tror ikke Nørstebø betyr noe for innsatsen mot Glassverket på onsdag.

– Kroppslig er de så godt trent at det ikke betyr noe, kanskje tvert imot. De er helproffe, og jeg regner med at de har nullstilt seg og er klare til kamp om tre dager. De vet at det er ingen bedre måte å glemme et tap på enn å knuse noen andre, så de kommer til å spille med klørne ute, sier Kristin Nørstebø.

Av Peter Tubaas