• Kenneth Gabrielsen mener Glassverket kan senke skuldrene mot Larvik.

– Finalen er bare en bonus

09.05.15 // Larvik lader opp til sluttspillfinalene med finale i Champions League, men Glassverket-treneren bare gleder seg til å møte vestfoldingene.

Skrevet av petertu

Det er fire dager igjen til en historisk finale for Glassverket. Den første kampen går hjemme i Drammenshallen onsdag 13. mai kl 19.00. De lilla kan spille helt uten press, mener treneren.

– Det vi har prestert i år er helt fantastisk. Finalen er bare en bonus nå. Vi er bare glade for å være der. Det blir gøy å møte Larvik. Vi overlever om vi taper med 20 mål også. Det er det mange som gjør, sier Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

– Vi snakker tross alt om et lag som vant semifinalen i Champions League tidligere på lørdag og skal spille finale på søndag. De er et lag som nesten aldri taper, legger han til.

Glassverket har all mulig grunn til å være fornøyde med det som har skjedd i år.

– Vi har tatt sølv i serien, spiller sluttspillfinale og har fått en Champions League-kvalifisering. Det går ikke an å få det bedre, sier Gabrielsen.

I en sånn situasjon er det også gøy å være trener.

– Vi har verdens beste jobb. Å få trene de jentene vi har i stallen er et privilegium. Jeg får ikke rost dem nok, alle sammen. Jeg har ikke sett på makan til tilstedeværelse og treningsmoral. Det er en treningsgruppe som er helt unik, sier treneren.

Johan Kaggestad ble tidligere i uken sitert på at han mener de andre lagene i Tippeligaen må se til Rosenborg og den treningskulturen Kåre Ingebrigtsen er i ferd med å etablere. Kanskje de andre lagene i håndballen skal se til Glassverket?

– Vi har i hvert fall klart å få den rette balansen mellom mengde, intensitet og hvile. Vi har trent mye, men ikke ekstremt. Vi har ikke trent for lite, men heller ikke for hardt. Vi har mer å gå på når det gjelder mengden, men ut fra forutsetningene har vi fått maksimalt ut av det, sier Kenneth Gabrielsen.

Ekstra fysisk trening har Ole Bjerkeset Kristiansen og Terje W. Pettersen tatt seg godt av. Glassverket har også hatt spesielt god hjelp av Elisabeth Loe Hellerud og Sissel Gulaker Sandstrøm fra Drammen Sportsklinikk i år.

– De har gjort en fantastisk jobb. Vi har veldig god dialog med dem om hvilke individuelle hensyn vi må ta for ulike spillere. Takket være dem og den gode stallen vi har, har vi klart å holde nivået oppe, til tross for en del skader, sier han.

Av Peter Tubaas