• Løp og kjøp! Denne drakten er verdt kr 1550 akkurat nå. Men prisen kan øke innen søndag kl 20.

– De er verdt mye mer

08.05.15 // Hele 14750 kroner er draktene til Glassverket-spillerne verdt to dager før auksjonen avsluttes. Men trener Kenneth Gabrielsen mener folk må fortsette å by.

Skrevet av petertu

Glassverket er med på draktauksjon for første gang, og nøyaktig to døgn før fristen går ut, er samlede bud på de 18 draktene på 14750 kroner.

– De er mye mer verdt, utbryter Kenneth Gabrielsen. – De er verdt sin vekt i gull. Det er noen enestående jenter som har sikret sølvmedalje og finaleplass i sluttspillet i de draktene der, sier han.

Klikk her for å være med på draktauksjonen!

I skrivende stund er Veronica Kristiansens drakt nummer 10 priset høyest, til hele 1550 kroner. Hege Bakken Wahlquist sin 1881-drakt er nummer to med 1100 kroner, mens Guro Rundbråten (nr 1) og Tiril Günther Merg (3) sine drakter begge ligger på 1050 kroner.

Ungjenta Marte Langeli (12) gjør seg bemerket også på draktauksjonen med en drakt verdt 1000 kroner. Litt mer erfarne Renate Saastad Sømme (15) er den siste spilleren som har en drakt verdt et firesifret beløp akkurat nå.

Søndag kl 20. avsluttes auksjonen for denne gangen, men det betyr at det fortsatt er 48 timer å bli med i kampen om de historiske Glassverket-draktene.

– Folk får bare fortsette å by. Dette blir samlerobjekter, og jeg synes pengene går til en god sak. Dette laget har mye spennende på gang som vi trenger å finansiere, blant annet europacupspill, sier treneren.

Gabrielsen er ikke den mest ivrige på Facebook, så han har ikke fulgt draktauksjonen så tett. Men markedsmannen liker alt som kan skaffe inntekter til laget.

– Jeg har ikke satt meg så mye inn i auksjonen, men det er et morsomt tiltak og kjempefint at vi får inn litt penger. Det koster å drive et elitelag i håndball, slår han fast.

Av Peter Tubaas