• Bare smil å se etter Byåsen-seieren på onsdag, og Jeanett Kristiansen smilte bredest av alle!

– Klarte ikke slutte å smile

07.05.15 // Jeanett Kristiansen hadde grunn til å glede seg litt ekstra etter seieren og en råsterk andre omgang mot Byåsen onsdag kveld.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): For ett år siden stod hun i sluttspillfinale med Larvik, men det er ekstra spesielt i år.

– Det er enda litt større å klare det med Glassverket. Vi ga alt og jobbet hardt for det i Larvik også, men i Glassverket føler jeg vi har jobbet enda litt hardere, sier Jeanett Kristiansen til glassverketelite.no.

Da speaker mot slutten av kampen ropte at Glassverket skal spille sluttspillfinale mot Larvik 13. og 20. mai, gikk det frysninger nedover ryggen på de fleste. Noen ble også litt rørt.

– Det kom faktisk en liten tåre da jeg stod i forsvar. Jeg hadde en klump i halsen. Det er en utrolig god følelse, og jeg er så imponert over jentene og alle sammen, sier den yngste av Kristiansen-søstrene, som alle tre var på banen mot Byåsen.

Jeanett Kristiansen har hatt en utfordrende vårsesong, hvor hun har vært på sidelinjen med en håndleddskade helt siden midten av februar. Mot Byåsen var første gangen hun startet en kamp siden bortekampen mot Oppsal og hun har ikke funnet tilbake til der hun var før skaden.

– Jeg fikk det ikke helt til når jeg begynte å spille igjen. Jeg har kanskje trukket meg litt i avslutningene, men i andre omgang mot Byåsen tenkte jeg ikke konsekvenser lenger, og da løsnet det, smiler Kristiansen.

For etter pause kom den etterlengtede oppturen for 21-åringen. Hun skåret én gang før pause, men etter hvilen banket hun inn syv nye og ble kampens toppskårer med åtte.

– Jeg klarte ikke å slutte å smile etter kampen. Jeg ble nesten sliten i kjeven. Det var veldig deilig å få det til nå. Jeg trengte å spille på meg litt selvtillit, for den har ikke vært den store i det siste, sier hun.

I pausen hadde Jeanett Kristiansen fått beskjed om å skyte mer. Hun ga trenerne svar på tiltale.

– Vi så at hun hadde skuddvegring, og med det skuddet hennes er det ingen grunn til det. Det har vært viktig for oss å få Jeanett i gang igjen. Hun har en x-faktor som ingen andre. Dette var gode, gamle Jeanett igjen, men vi vet hun har enda mer å gå på, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Også lagvenninnene gledet seg over Jeanett Kristiansens solide comeback i semifinalen.

– Jeg synes det var deilig å sitte de siste minuttene på benken og se spesielt Jeanett sette de siste målene. Så du det smilet hennes? Sånt blir man glad av å se. Hun fortjente en sånn kamp nå, sier målvakt Sissi Karlsson.

Av Peter Tubaas