• Glade Glassverket-jenter etter kampen i kveld!

– Helt rått!

06.05.15 // Det ble ellevill jubel for Glassverket som onsdag toppet seriesølvet med finaleplass i sluttspillet og Champions League-kvalifisering.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Glassverket vant også den andre semifinalen mot Byåsen med seks mål og gikk til sluttspillfinalen med 64-52 sammenlagt.

– Det er helt fantastisk. Jeg hadde ikke trodd det før sesongen. Men jeg skjønte det underveis, at det ville være mulig, smiler Sissi Karlsson, som stod nok en god kamp i mål og ble kåret til Glassverkets beste spiller.

Med 33-27 var det ingen tvil i Drammenshallen, og Glassverket kan nå sette et punktum for en eventyrlig sesong med finale mot Larvik.

– Det er bare å smile av det her. Nå har vi klart det vi har jobbet for i så mange uker, hvor vi har trent og trent uten å ha kamper å se fram til hver uke. Det føles veldig bra, sier firemålsskårer Pia Narvesen.

Glassverket startet kontrollert, men klarte aldri å riste Byåsen av seg. Likevel var det mange som regnet med at mye var avgjort da det stod 8-4 etter ti minutter.

– Jeg føler meg aldri trygg på forhånd, og seks mål i håndball er jo ingenting. Men når det var gått ti minutter i første omgang var jeg ganske sikker. Jeg følte alle var «på» og at fokus var der det skulle være. Men jeg hadde en god følelse under oppvarmingen også, understreker Narvesen.

Det var i hvert fall god stemning blant de 654 tilskuere på tribunen, som tidlig fikk ferten av finaleplass. Men Byåsen bet seg fast, og det stod ikke mer enn 16-13 til pause. Men i andre omgang løsnet det til gangs for Jeanett Kristiansen, samtidig som Kristin Nørstebø og Kari Brattset for alvor fant tilbake til taktene fra bortekampen. Trener Kenneth Gabrielsen tok ingenting for gitt, men hadde en god følelse.

– Det eneste jeg var helt trygg på, var at vi hadde gjort vårt aller beste på forhånd. Vi kunne ikke vært bedre forberedt. Vi var ordentlig «på» i dag også. Alle kamper lever sitt eget liv, men etter ti minutter var jeg rimelig sikker på seier, sier han.

En god sesong ble dermed enda bedre. Finaleplassen var toppen av kransekaka for den vesle klubben fra Åskollen.

– Det betyr alt. Nå har vi sølv og finaleplass, som begge er det maksimale man kan klare i Norge nå til dags. At vi i tillegg har sikret oss Champions League-kvalifisering, er helt rått, smiler Gabrielsen.

Og finalene er rett rundt hjørnet. Glassverket møter Larvik hjemme 13. mai og borte 20. mai.

– Man skal egentlig være lei håndball i mai, men jeg er ikke det. Jeg er veldig glad vi skal spille håndball i to uker til, sier Kristin Nørstebø.

Kampfakta: Glassverket – Byåsen 33-27 (16-13/17-14), sammenlagt 64-52.
Sluttspill, semifinale. Grundigligaen 1415. Drammenshallen (Drammen), onsdag 6. mai 2015, kl 18.30.
Tilskuere: 654
Glassverket: Marte Langeli, Sissi Karlsson, Tiril Günther Merg, Kristin Nørstebø 6, Kari Brattset 3, Veronica Kristiansen 6, Pia Narvesen 4, Renate Saastad Sømme 1, Emilie Christensen 2, Trine Bronsta, Eline Rikartsen, Jeanett Kristiansen 8, Charlotte Kristiansen 2, Hege Bakken Wahlquist 1.
Toppskårere: Jeanett Kristiansen, Glassverket 8 og Ida Marie Hernes, Byåsen 5.
Tominuttere: Glassverket 2, Byåsen 1.
Gule kort: Glassverket 2, Byåsen 2.

Neste kamp: Glassverket – Larvik, Sluttspill, Grundigligaen (finale), Drammenshallen (Drammen), onsdag 13. mai 2015, kl 19.00.

Av Peter Tubaas