• Emilie Christensen slår ut med armene etter at Kari Brattset ble felt da de prøvde seg på «Fana-trikset».

Fana-trikset som nesten lyktes

06.05.15 // Kampens mest minneverdige øyeblikk var da Emilie Christensen fant Kari Brattset i blinde med et innspill over hodet.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Byåsen-spillerne trodde Emilie Christensen, med ryggen til mål, skulle slippe ballen til Veronica Kristiansen, men der tok de ordentlig feil.

– Det er noe jeg har med meg fra Fana-tiden, ler Emilie Christensen. – Men jeg har aldri brukt det i Glassverket, bare i 1. divisjon. Jeg har bare tullet litt med det sammen med Kari på trening. Men det var gøy at det gikk. Nå må jeg hjem og se på det på film, smiler hun.

Med tre og et halvt minutt igjen å spille fikk de 654 på tribunen se Christensen elegant slippe ballen over eget hode med begge hendene. Avtalen var gjort rett i forkant, så Kari Brattset bare ventet på ballen fra Christensen.

– Vi har ikke øvd noe på det, men jeg hadde lyst til å prøve det. Jeg var litt usikker på hvordan det ville gå. Hun har jo ikke peiling på hvor hun kaster den ballen, men det var morsomt at den kom der den skulle, ler Kari Brattset.

Tre Byåsen-spillere kunne ikke stoppe den høyreiste strekspilleren, som imidlertid skjøt utenfor i det hun fikk et dytt i ryggen av June Andenæs.

– Det stod spillere rundt meg, men ballen var såpass høy at jeg fikk tak i den. Dessverre bomma jeg på skuddet, men de tok meg i stedet, slik at vi fikk straffe. Den skåret Jeanett på, så å det ble da mål av det, sier Brattset.

Kristiansen satte inn sitt fjerde på rad og dermed stod det 31-25 til Glassverket, eksakt samme som i bortemøtet, men med over tre minutter igjen å spille.

– Det startet egentlig med at Andrea på juniorlaget lurte på om vi skulle gjøre noe kult om vi hadde en trygg ledelse på slutten. Jeg snakket med Kari om det før kampen, og da vi fikk grønt lys fra Kenneth var det bare å prøve, smiler Christensen.

Familien hennes hadde tatt turen hele veien fra Bergen, og fikk med andre ord ekstra mye å glede seg over denne kvelden, da Christensen & Co tok seg til sluttspillfinale og Champions League-kvalifisering.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse. Det har vært seks uker med beinhard trening, så det er utrolig deilig å stå i en finale. Det er over all forventning, og vi presterer sammen, som et lag, hele veien. Jeg er utrolig stolt over å være med på det her, legger Emilie Christensen til.

Av Peter Tubaas