• Såå nære var Thea Pedersen strafferedning i sin første elitekamp.

– En blanding av tenning og nerver

04.05.15 // Thea Pedersen var nær strafferedning da hun fikk sine første sekunder på øverste nivå mot Byåsen på søndag.

Skrevet av petertu

Trondheim (glassverketelite.no): 20 minutter ut i andre omgang fikk 17 år gamle Thea Pedersen sin aller første kamp for elitelaget da Byåsen ble tildelt syvmeter på stillingen 20-27.

– Jeg hadde litt innbytterpuls og nerver, og var bestemt på å ta den straffen, men hun skjøt hardt og plasserte godt. Den sneiet meg kanskje så vidt. Det var litt irriterende å ikke ta den straffen, smiler Thea Pedersen.

Pedersen har gjort det skarpt på J18-laget og hadde bare så vidt rukket hjem etter siste Lerøyrunde på Sotra da hun fikk den hyggelige beskjeden.

– Jeg ble jo kjempeglad på mandag, da jeg fikk vite at jeg skulle trene med A-laget hele uken og være med på kamp på søndag. Jeg hadde en blanding av tenning og nerver, tror jeg. Men først og fremst var det kjempegøy, smiler Pedersen.

Thea Pedersen er den femte målvakten som kommer på banen for Glassverket i år og følger i fotsporene til juniorkollega Marte Langeli, som allerede har fått prøve seg en del på A-laget.

– Jeg forventet ikke noe spilletid, så for meg var det en bonus. Det var stort bare å få være med og ekstra gøy når vi gjør det så bra og vinner kampen, sier Pedersen.

Pappa, trønder og Glassverket-formann Stig Pedersen hadde naturligvis også tatt turen fra Drammen for å få med seg det som kunne bli datterens debut for A-laget, i byen hun bodde i til hun var tre år gammel. Hun var dermed en av de Glassverket-spillerne som fikk god støtte fra det trønderske publikummet i går.

– Både mamma og pappa er herfra, så jeg har jo hele slekten min her oppe. Det var rundt ti stykker på tribunen, så det var kjempegøy. Jeg ser dem så sjelden, så det var ekstra hyggelig at de kom hit og så på akkurat i dag. Det er en slags hjemby for meg, dette her også, sier hun.

Duoen Pedersen – Karlsson er den femte målvaktskonstellasjonen til Glassverket denne sesongen, takket være to kneskader på Guro Rundbråten og Sissi Karlsson.

– Det var gøy at vi fikk gitt Thea sjansen mot Byåsen. Hun har klart seg veldig godt på trening hele uken og viser at det gror veldig godt på målvaktssiden hos oss. Det er viktig å la henne få kjenne litt på nivået, sier trener Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

Av Peter Tubaas