• Time-outen etter 20 minutter mot Byåsen hvor spillerne fikk instruksene som gjorde at kampen snudde.

Time-outen som avgjorde alt

03.05.15 // Glassverket snudde fire mål bak til seks foran mot Byåsen i det første seminfinaleoppgjøret i sluttspillet.

Skrevet av petertu

Trondheim (glassverketelite.no): Glassverket reiser fra trønderhovedstaden med en god følelse og seks plussmål i bagasjen i kveld.

– Det var kjempegøy. Det starter litt trått, men når vi først kliner til er vi skikkelig på. Det var veldig morsomt å se. Alle var veldig gode i dag, alle melder seg på, smilte Kari Brattset som satte inn hele åtte mål fra linja mot Byåsen.

Etter 20 minutter måtte imidlertid Kenneth Gabrielsen ta en time-out, da Byåsen hadde gått opp i 12-8 etter en svak Glassverket-periode.

– Vi sa bare at de måtte slutte med tekniske feil og begynne å gå på mål for å skåre, ikke bare kaste fra oss ballen. Det funket, sier han.

Og vips så var Glassverket tilbake i flytsonen. I målprotokollen ledet Kari Brattset snuoperasjonen med tre mål på tre minutter før en god Emilie Christensen utliknet til 12-12 og tvang Byåsen til å ta sin første time-out.

Hege Bakken Wahlquist sikret en 15-13-ledelse til pause etter et praktangrep som ble avsluttet i omgangens siste sekund. Rett før hadde Kristin Nørstebø begynt på sitt skåringsshow med to knallskudd.

– I dag var det mange som var gode, men Kari, Kristin og Emilie var helt outstanding. Jeg synes spillerne er veldig på i dag. Jeg er strålende fornøyd med kampen, sier trener Kenneth Gabrielsen.

I andre omgang bestemte Glassverket seg for å punktere kampen, og etter ti minutter ledet gjestene 21-15, til tross for to tominuttere på Emilie Christensen. Men hun hadde også skåret et par ganger, før Kristin Nørstebø satte tre kjappe.

– Jeg er veldig imponert over at vi greide å snu det. Jeg tenkte «mayday» da det plutselig stod 8-12, dette er ikke bra. Men med den time-outen fikk vi egentlig bare beskjed om at vi måtte avslutte angrepene og ikke bare kaste bort ballen, sier Nørstebø.

Kristin Nørstebø og Kari Brattset ble Glassverkets toppskårere med åtte mål, og med seks plussmål på kontoen er utgangspunktet godt før onsdagens returmøte.

– Men vi må huske på at det er to tøffe omganger igjen. Byåsen vet at dette er mulig å ta igjen, advarer Gabrielsen.

For Glassverket var dette også en kamp som beviste at det laget har gjort det meste riktig i den 39 dager lange pausen, uten både offisielle kamper og ordentlige treningskamper.

– Med tanke på at det er fem-seks uker siden kamp er det gøy å se at det ikke er noen forskjell på lagene utpå der. Men dette har vi hatt fokus på, og vi viste i dag at vi har taklet det bra. Den eneste dårlige perioden var den vi plutselig lå under 8-12, ellers var det bra, sier trener Geir Oustorp.

PS! Thea Pedersen debuterte for seniorlaget til Glassverket i dag, og fikk et innhopp på en syvmeter, som gikk i mål, etter rundt 20 minutter av andre omgang.

Kampfakta: Byåsen – Glassverket 25-31 (13-15/12-16)
Sluttspill, Grundigligaen 1415. Nidarøhallen (Trondheim), søndag 3. mai 2015 kl 17.00
Tilskuere: 263
Glassverket: Thea Pedersen, Sissi Karlsson, Tiril Günther Merg 1, Kristin Nørstebø 8, Kari Brattset 8, Veronica Kristiansen 6, Pia Narvesen 1, Renate Saastad Sømme 1, Emilie Christensen 3, Jeanett Kristiansen 1, Charlotte Kristiansen, Hege Bakken Wahlquist 2.
Toppskårere: Kristin Venn og Marta Tomac, Byåsen 5 og Kari Brattset og Kristin Nørstebø, Glassverket 8.
Tominuttere: Byåsen 1, Glassverket 2.
Gule kort: Byåsen 3, Glassverket 3.
Neste kamp: Glassverket – Byåsen, Sluttspill, Grundigligaen (semifinale), Drammenshallen (Drammen), onsdag 6. mai 2015, kl 18.30.

Av Peter Tubaas