• Kari Brattset og Kristin Nørstebø skåret begge åtte mot Byåsen og førstnevnte ble kåret til banens beste.

«Perset» foran familien

03.05.15 // Både Kari Brattset og Kristin Nørstebø har trønderske røtter, og familien på tribunen kunne glede seg over skåringsshow og skåringsrekord fra begge to søndag kveld.

Skrevet av petertu

Trondheim (glassverketelite.no): Kari Brattset og Kristin Nørstebø ble toppskårere i kampen mot Byåsen med åtte mål hver og gledet med det i hvert fall hjertene til noen trøndere.

– Farmor og farfar og onkel hadde kommet fra Rennebu for å heie, og en venninne som bor her i Trondheim tok også turen på kamp. Det var kjempekoselig. Jeg rakk så vidt å snakke litt med dem før vi måtte løpe i dusjen og dra for å rekke flyet, sier Kari Brattset.

Med åtte mål satte hun ny personlig rekord i antall mål i én og samme kamp for Glassverket, med solid margin. Den forrige «persen» var på fem.

– Det var på tide å komme opp på sånne sifre. Det er alltid morsomt å skåre mye mål. Jentene var veldig ivrige på innspill i dag, så det var kjempegøy å spille. Når jeg får så mye å jobbe med, er det en fryd å være linjespiller, smiler hun.

Med åtte mål tangerte Kristin Nørstebø sin personlige rekord fra hjemmekampen mot Nordstrand i sluttspillet i fjor. I serien har hun sju som høyeste.

– Det er veldig gøy når man føler man kan skyte så mye man vil og uansett så går ballen i mål. Medspillerne var flinke til å sette meg opp i dag. Det er morsomt å få være den som får gå opp og skyte til slutt. Jeg liker å skyte, ingen tvil om det, ler Nørstebø.

Etter seksmålsseieren i semifinalen mot Byåsen fikk også Nørstebø slått av en liten prat med familie og venner før hun måtte løpe avgårde.

– Jeg hadde onkel og tante og noen venner fra skolen på tribunen. Det var veldig hyggelig, sier Nørstebø, som fortsatt har Trondheim som studiested.

Hun traff ikke blink før i slutten av første omgang, men etter det var venstreslegga i fyr og flamme.

– Jeg er ikke veldig fornøyd med første omgang, egentlig, men desto deiligere når man greier å snu det i andre, sier hun.

Det var etter den «berømte» 8-12-timeouten at også Nørstebø begynte å sette ballen i mål.

– Geir (Oustorp) kom bort til meg og ba meg om å avslutte. Det hjelper ikke om vi spiller fin håndball om ingen skyter. Da blir det teknisk feil og mål imot i stedet. Det var akkurat det som skjedde da vi lå under, sier hun.

Kari Brattset ble kåret til banens beste i Trondheim Spektrum søndag kveld, og kunne reise hjem med en liten premie etter kampen. Men det aller viktigste som ble med på flyet hjem var målforskjellen.

– Seks mål gir oss et veldig godt utgangpunkt. Vi tar ingenting for gitt, men vi bør klare å sikre det på hjemmebane. Det er bare opp til oss selv nå, sier østfoldingen.

PS! En annen spiller med masse slekt på tribunen i Trondheim var debutant Thea Pedersen – mer om det på mandag!

Av Peter Tubaas