• Veronica Kristiansen i aksjon mot Halden for en måned siden.

Vikki vs GIF i europacupen?

30.04.15 // Det kan skje allerede til høsten, og den fremtidige Midtjylland-spilleren Veronica Kristiansen har tenkt tanken.

Skrevet av petertu

Mandag i påskeuka ble Veronica Kristiansen klar for spill i FC Midtjylland fra neste sesong av. Danskene var bare ett poeng unna seriegull denne sesongen og allerede klar for å spille europacup til høsten, minimum EHF Cup. Etter sluttspillet kan det ende med en direkteplass i Champions League.

– FC Midtjylland ble nummer to i serien bak Team Esbjerg. Siden de to lagene også møtes i sluttspillfinalen er FC Midtjylland allerede sikret kvalifisering til Champions League til høsten. Dersom FC Midtjylland vinner sluttspillet går de direkte til Champions League, sier Kristiansen til glassverketelite.no.

– Og det å få muligheten til å spille i Champions League var naturligvis viktig for valget mitt, legger hun til.

Men først har landslagsspilleren tenkt til å krige for Glassverket-avansement i sluttspillet. Hun er spent på hvordan det blir å spille den siste kampen.

– Det blir jo trist, men samtidig så vil jeg hjelpe til at Glassverket får den kvalifiseringsplassen til Champions League. Da må vi gjøre det bra i sluttspillet. Det hadde vært perfekt, sier hun.

Det betyr at det kan bli Vikki vs Glassverket i europacupen til neste sesong. Kristiansen har tenkt på det allerede.

– Ja, det blir jo spesielt. Både Glassverket-jentene og trenerteamet har gjort meg oppmerksom på det. Jeg har prøvd å ikke tenke så mye på det enda. Men det blir absolutt spesielt hvis det skulle skje, smiler hun.

FC Midtjylland slo Byåsen i kvalifiseringsturnering til Champions League i september i fjor, men ble selv slått ut. I disse dager spiller de imidlertid cupvinnercupfinale mot franske Fleury Loiret (3. og 10. mai).

Glassverket har utviklet seg raskt, men likevel kontrollert. For Kenneth Gabrielsen er det viktig at klubben holder momentet oppe. Han synes ikke europacupspill i den fjerde sesongen i øverste divisjon er for tidlig for de lilla.

– Det var veldig viktig å nå det målet. Vi ønsker å ta nye steg hele tida, og hvis vi skal utvikle oss som lag og klubb, både med tanke på det sportslige og alt rundt, så er det viktig å bli utfordret på noe mer enn det vi holder på med hver dag ellers, sier han.

Litt enkelt fortalt er Glassverket garantert en plass i EHF-cupen. Da blir det minimum én borte- og hjemmekamp. Dersom klubben tar seg til finalen i sluttspillet er det også ganske stor sannsynlighet for at det blir kvalifiseringsspill til Champions League, som normalt spilles i grupper på tre lag, hvor vinneren går videre.

– NHF har gjort en god jobb og lagt til rette for at flest mulig lag kan delta. Vi er stolte som får representere Norge i europacupen. Det betyr mye for hele klubben, ikke minst for spillerne, som jeg tror gleder seg veldig til den opplevelsen, sier han.

Av Peter Tubaas

Veronica Kristiansen i aksjon mot Halden for en måned siden.

Veronica Kristiansen i aksjon mot Halden for en måned siden.