• Sosialt: Her pynter Eline Rikartsen og Renate Saastad Sømme seg til sølvfest i slutten av mars.

– Vil savne alle jentene

28.04.15 // Renate Saastad Sømme gir naturligvis alt til siste slutt for Glassverket, men vet det kommer til å bli vanskelig å ta farvel med sine lilla lagvenninner.

Skrevet av petertu

Sist uke kom nyheten om at Renate Saastad Sømme forlater Glassverket etter to sesonger, til fordel for 1. divisjonsklubben Stabæk.

– Jeg vil savne alle jentene her i Glassverket veldig mye. Det er jo en så bra gjeng. Alle passer på hverandre hele tiden, sier Renate Saastad Sømme til glassverketelite.no.

Det har kanskje ikke helt gått opp for henne ennå, at hun skal bytte lilla med blått neste sesong.

– Det har etter hvert begynt å synke inn, spesielt når det kom så mye i media i noen dager forrige uke. Det blir rart, men jeg har ikke så mye fokus på det ennå, sier hun.

For hun vet at det gjenstår en del moro ennå. Om bare fem dager er det tur til Trondheim og første semifinale mot Byåsen.

– Det blir 110 prosent Glassverket til siste slutt. Jeg drar ikke herfra med hodet under armen, ler Renate Saastad Sømme. – Det viktigste for meg er å avslutte sesongen på en skikkelig bra måte. Det er mye igjen å spille for, sier Saastad Sømme.

Totalt ble det 49 skåringer i serien denne sesongen. Og Renate Saastad Sømme er den spilleren som har skåret flest mål i én kamp for Glassverket i serien i år, med sine ni fulltreffere da sølvmedaljen ble sikret i Fredrikstad i mars.

– Det visste jeg ikke, men jeg føler jeg har løst jokerrollen på en grei måte i år, smiler sølvjenta, som også har en bronse fra tida i Gjerpen.

Det første året i Glassverket skåret hun 62 ganger. Da Charlotte Aasbø ble gravid før sesongstart, ble bakspilleren omskolert til venstre kantspiller. Saastad Sømme legger ikke skjul på at hun gjerne vil ha mer spilletid.

– Jeg kan leve med at trenerne mener de har brukt meg på riktig måte. Sånn er jo håndballen, men jeg har lyst å bidra mer ute på banen, og har mye i meg som vil ut. Det er grunnen til at jeg bytter. Og i Stabæk får jeg trolig spille mer i midten bak der, hvor jeg er mest vant til å spille, selv om jeg også har kost meg på kant i år, sier hun.

At alle skal få den spilletiden de ønsker og fortjener er en kabal som sjelden går opp i lagidrett, noe Renate Saastad Sømme har full forståelse for.

– Jeg setter pris på at Kenneth (Gabrielsen) har vært så ærlig med meg, med at jeg fortsatt må regne med jokerrollen, og da måtte jeg ta et valg ut fra det, sier Glassverkets nest mest erfarne spiller.

I år har Renate Saastad Sømme også vært trener sammen med Pål Sørum på Junior Elite, og senest i helgen var hun på Sotra under siste runde i Lerøyserien.

– Det har vært fantastisk og har gitt sesongen en ekstra dimensjon. Jeg er blitt veldig glad i de jentene, sier Saastad Sømme.

I Stabæk blir garantert Saastad Sømme en nøkkelspiller og godt tatt vare på, men hun synes det er hyggelig med en aldri så liten «glassverketkoloni» i Bærumsklubben.

– Jeg og Rikke vettu, smiler hun, og legger til: – Det er utrolig fint å få spille med Rikke igjen. Det er trygt å ha henne der, og jeg kjenner jo noen av de andre spillerne også, sier hun.

Og tidligere Glassverket-spiller, Rikke Klausen, ønsker Renate hjertelig velkommen til Stabæk.

– Jeg gleder meg veldig til å få Renate som lagvenninne igjen. Hun er en super jente og en ordentlig gledesspreder. Jeg er helt sikker på hun kommer til å trives i spillergruppa, sier en fornøyd Rikke Klausen til glassverketelite.no. – Renate er en stor forsterkning for Stabæk. Hun er en fighter med mye erfaring, som kommer godt med når vi skal kjempe om plass i Grundigligaen igjen, avslutter hun.

Av Peter Tubaas