• Marte Langeli, Thea Pedersen og de andre jentene på J18 jublet etter seieren mot Larvik på lørdag.

J18: Ble nummer 15 i landet

27.04.15 // Topp 15 i landet er det ingen grunn til å skamme seg over, men Glassverket J18 skulle gjerne tatt noen flere poeng i Lerøyserien.

Skrevet av petertu

I likhet med J16-laget er Glassverkets J18-lag ferdig med sesongen etter helgens avsluttende nasjonale sluttspill. I Sotra Arena ble det to poeng lørdag, men tap i den siste kampen i Lerøyserien mot Ålgård søndag morgen.

– Vi ville litt mer enn vi fikk til i den kampen. Det som var bra er at vi aldri gir opp. Vi spiller jevnt med dem ganske lenge, men så hadde vi marginene litt mot oss, og så havner vi bakpå på slutten, sier trener Pål Sørum.

25-29-tapet mot rogalendingene fikk imidlertid ingen betydning for sluttabellen. Med to seirer og én uavgjort i Lerøyserien denne vinteren ble det en 15. plass på Glassverket, og det er til å leve med for junior elite-laget.

– Vi hadde gjerne sett at vi hadde marginene med oss i noen kamper til, men samtidig må vi være ærlige og si at når vi har marginer imot i så mange kamper så er det ikke helt tilfeldig. Plasseringen er nok riktig, og vi er uansett fornøyde med at vi klarte målet vårt, som var å kvalifisere oss, sier Sørum.

Oppsals elitelag ble slått ut av sluttspillet på dramatisk vis søndag, men da var det et fint plaster på såret at Oppsal J18 sikret seieren i Lerøyserien 1415.

– Vi visste godt at det bare var gode lag med og at det ikke bare ville være «hente poeng» i et slikt selskap. Men når vi hele tiden møter lag som er litt bedre enn oss, har det i hvert fall gitt oss god kamptrening og mye læring, som vi tar med oss videre, forteller Glassverket-treneren.

Glassverket-jentene reiste til Bergen med Drammen HK G18, som endte på en god 8. plass i Lerøyserien. Samarbeidspartner JRK Bussreiser sørget for en trygg ferd over fjellet mellom øst og vest.

– Det har vært en veldig fin tur, og det var veldig sosialt og hyggelig å reise med DHK. Turen gikk helt uten problemer. Vi fikk også sett noen av deres kamper, og de kom og heiet på oss i noen av våre kamper, sier Sørum.

Av Peter Tubaas