• Matilde Johansen var blant de toneangivende spillerne på J16 i helgen (arkivfoto).

J16: Godt fornøyde med tolvteplass

26.04.15 // Glassverket J16 møtte de beste lagene i landet i Bring-sluttspillet i helgen og startet sterkt mot Byåsen.

Etter en god start på lørdag endte helgen med et knepent 18-19-tap bronsefinalen i B-sluttspillet mot Bjarg søndag.

– Det var veldig surt, for vi fortjente å vinne. Dette var en av våre beste kamper i år, spesielt i første omgang. Vi var aggressive og på dem overalt. Men det ble en litt for lang periode i andre omgang vi slet med å sette sjansene, sier trener Espen Rødevand til glassverketelite.no.

Bjarg skåret attpåtil vinnermålet på direkte frikast etter at tida var ute, via blokka og i mål. Glassverket hadde tidligere søndag tapt 26-31 mot Fjellhammer i semifinalen i B-sluttspillet.

– I den kampen var vi ganske gode i angrepsspillet, spilte fin håndball og kom til mange gode sjanser. Men det ble for tamt bakover, og Fjellhammer fikk for mange enkle mål, sier treneren.

Lørdag hadde Glassverkets 9899-spillere innledet det nasjonale Bring-sluttspillet med et sterkt uavgjortresultat mot Byåsen. De var bare sekunder unna den store sensasjonen.

– Vi tok dem ordentlig på senga og ledet 7-2 tidlig. Vi spiller en god kamp, men så blir vi litt urutinerte de siste fem minuttene. Vi taklet ikke at Byåsen la om til 3:3-forsvar, og de skåret tre på rappen. Det stod 27-26 da det var ti sekunder igjen. Byåsen klarte å snappe ballen og kontret inn et mål. Klart det var surt, sier Rødevand.

Senere lørdag ble Nit/Hak for tøffe. Romerikingene hadde gått ubeseiret gjennom turneringen til da og Glassverket tapte med 15 mål.

– Der fikk vi en leksjon i hvordan håndball skal spilles. De var bedre enn oss på alt. Vi var nok litt preget av Byåsen-kampen, men Nit/Hak hadde nok vunnet uansett sånn som de spilte, mener treneren.

Det eneste laget Nit/Hak har tapt for i Bring i år var mot Gjøvik, som til slutt endte med å vinne hele Bring-turneringen med 14-11 mot Sarpsborg søndag ettermiddag.

– Det er høyt nivå på 9899-årgangene i Norge, så vi fornøyde med å være blant de tolv beste lagene i landet. Målet vårt var å komme til sluttspillet, og det var en prestasjon å komme dit. I helgen viste vi også at vi hadde noe i sluttspillet i gjøre. Med litt marginer kunne vi like godt ha spilt om 5-8-plassen, sier Espen Rødevand.

PS! Glassverket J16 måtte klare seg uten sin suverene toppskårer Ane Hovland i Fredrikstad i helgen, etter at hun tråkket over i Sør-Norge-cupen forrige helg.

Av Peter Tubaas