• Andrea Charlotte Borge og Anniken Mehren Iversen jubler etter det som ble vinnermålet mot Larvik i morgentimene i dag.

J18-opptur etter dramakamp

25.04.15 // Endelig kom en ny seier i Lerøyserien for Glassverkets J18-lag, og det ble omtrent så spennende det kunne bli mot Larvik.

Skrevet av petertu

Sotra (glassverketelite.no): Andrea Charlotte Borge skåret det avgjørende 25-24-målet i lørdagens første kamp mot Larvik.

– Jeg ble litt overrasket over at det var det siste målet, for jeg var ikke helt sikker på hvor lang tid det var igjen. Det var litt flaks, jeg skulle skyte i lengste og så traff jeg blokka. Det lurte keeper litt, jeg synes litt synd på henne da, sier Borge til glassverketelite.no.

– Men det var godt å høre sluttsignalet rett etterpå. Det er deilig å slå Larvik og deilig med seier, smiler Borge.

Innsatsen var på topp mot Larvik, og Linn Andresen var blant de som stod fram med en strålende kamp. Hun konverterte blant annet de seks første straffekastene rett i kassa, som regel etter at Anniken Mehren Iversen hadde sikret Glassverket syvmeteren.

Det stod 14-14 til pause, men Glassverket dro ifra midtveis i andre omgang. Men da de lilla ledet med tre mål begynte motgangen. Først mistet Glassverket ballen og fikk en unødvendig skåring imot, og så fulgte to straffebom på rad og deretter to tominuttere på Christine Foss Sjulstad.

– Det ble fryktelig spennende. Jeg skjønner ikke helt hva som skjer der. Men vi gjorde i hvert fall ikke det vi ble enige om. Heldigvis får vi tatt en time-out og fått tilbake trua på det vi skal gjøre. Denne gangen klarte vi heldigvis å snu det til vår fordel og hale seieren i land, sier trener Pål Sørum.

Det har ikke alltid vært tilfelle, for Glassverket har vunnet bare 2 av 16 kamper i Lerøyserien til nå, forrige gang var mot Våg i Nordstrandhallen i desember. Seieren i Sotra Arena lørdag morgen var derfor ekstra etterlengtet. Mot Årstad i lørdagens andre kamp startet det bra, men så ble det tungt.

– Det var litt tilbake til gamle synder. Det var ikke helt den tælen og innsatsen vi hadde i den første kampen. Vi leder med tre-fire mål, men lufta går helt ut av ballongen når vi gir fra oss den ledelsen, sier Sørum.

Kampen endte til slutt 23-21, etter mye språkforvirring med russiske dommerne og rot med tidtaking og målregistrering. Men det var likt for begge lag.

– Det var veldig surt å tape, for dette kunne gått annerledes, sier målvakt Thea Pedersen. – Vi gjorde det bra i starten, og jeg følte vi hadde et overtak på dem. Men på slutten var det de som hevet seg, mens vi falt. Jeg skjønner ikke helt hvorfor vi greier det så bra i én kamp og så ikke i neste. Det er litt typisk for Lerøy i år, at vi ligger godt an, og så ryker vi på slutten, oppsummerer keepertalentet, som fikk mest spilletid i mål for J18 i dag.

Men på kveldens Lerøy-bankett lover Glassverket-spillerne å glede seg over seieren i morgentimene og glemme den andre kampen.

– Ja, vi må glede oss over at vi endelig vant en jevn kamp. Det er lenge siden forrige seier i Lerøy, så det var veldig deilig. Vi er også på regionsamling med en del av Larvik-jentene, så det gjorde det ekstra gøy å slå dem, smiler Thea Pedersen.

Elitelagets Eline Rikartsen var med på oppvarmingen til den første kampen, men måtte til slutt stå over begge på grunn av ankelskaden hun pådro seg i internkamp på tirsdag.

Glassverkets J18-lag møter Ålgård i årets siste Lerøy-kamp søndag kl. 09.00.

PS! Bringlaget leverte et sterkt uavgjortresultat mot Byåsen (27-27), deretter ble det stortap mot Nit/Hak (14-29) lørdag i Kongstenhallen i Fredrikstad. J16-laget møter Fjellhammer i semifinalen i B-sluttspillet. Mer om Bring kommer på søndag.