• Martina Thörn på besøk i Drammenshallen i mars, her i samtale med Glassverkets Håkon Hval Andersen.

Ny svensk målvakt klar for Glassverket

19.04.15 // Glassverket forsterker målvaktsteamet med en av Sveriges beste keepere, Martina Thörn, som trolig trener med laget for første gang i juni.

Skrevet av petertu

Glassverket ruster seg til høstens Europacup-spill med å sikre seg signaturen til den 24 år gamle målvakten Martina Thörn fra Västerås.

– Det blir «jättekul» å komme til ny klubb. Det er veldig morsomt at Glassverket var og er interessert i meg og tror at jeg skal kunne passe inn i laget. Jeg gleder meg veldig til å flytte, sier hun på telefon til glassverketelite.no.

– Jeg regner med å komme en tur for å trene med laget allerede i juni, og at jeg kommer flyttende med samboeren min i slutten av juli, når sesongoppkjøringen starter for fullt, sier hun.

Glassverket-målvakt Guro Rundbråten røk korsbåndet i midten av februar, og Martina Thörn var på besøk i Drammen for å se på forholdene da Glassverket tok imot Byåsen i mars.

– Jeg fikk et godt inntrykk av klubben allerede da, og følte at dersom vi kom i mål med kontrakten så var det Glassverket jeg ville gå for. Jeg kjenner Sissi (Karlsson) litt, men har ikke møtt de andre spillerne ennå, så jeg gleder meg til å treffe dem når jeg kommer i juni, sier hun.

Akkurat nå har Thörn hendene fulle med sluttspill i Sverige. Etter en strålende sesong har målvakten sin del av æren for at VästeråsIrsta HF tok en sjetteplass i serien og tok seg til semifinale i sluttspillet tidligere denne uken.

– Det er første gang jeg er i semifinalen, og vi har nok overrasket litt i år. Vi slo H65 Höors ut i den fjerde kvartfinalekampen denne uken. På tirsdag får vi vite hvem vi skal møte i semifinalen, hvor det også er best av fem, forteller hun.

Etter å ha bodd i Västerås hele livet følte Martina Thörn at tiden nå var inne for å oppleve en annen liga og en annen by.

– Jeg har spilt på damelaget i seks år, og det er mange som har lurt på om jeg ikke skal gå til en annen klubb snart. Men jeg har vært nødt til å føle meg klar for det. Og nå føler jeg meg «redo», smiler hun.

Etter at Rundbråten skadet seg har klubben hatt Sissi Karlsson og junior Marte Langeli mellom stengene.

– Vi kan håpe, men kan ikke regne med Guro Rundbråten i år, og vi er nødt til å være godt rustet på målvakter når vi skal ut i Europa, kanskje til og med Champions League-kvalifisering. Sissi Karlsson har virkelig funnet formen, og vi har noen svært gode juniorer, men vi var helt nødt til å hente en spiller som var vant til å stå på høyt nivå over tid, sier Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen.

– Jeg har vært og sett henne i Västerås og fulgt med på hva hun har gjort i den svenske serien. Hun er en kjempejente og en av de mest lovende målvaktene i Sverige. Jeg håper vi kan utviklet potensialet hennes ytterligere her i Glassverket, sier Gabrielsen.

Av Peter Tubaas