• Her er det Haldens Mette Kryger Jørgensen som forsøker å sikre seg drakta til Kari Brattset, men hun må nok legge inn et bud på draktauksjonen for å være med i kampen!

Nå kan du sikre deg de historiske draktene

18.04.15 // Det gjelder å kjenne sin besøkelsestid når Glassverket for første gang auksjonerer bort draktene sine. Hvor ofte får du egentlig sjansen til å eie en lilla drakt som har tatt seriesølv?

Skrevet av petertu

Draktauksjonen startet torsdag, og det er fortsatt mer enn tre uker igjen. Allerede nå er det kommet inn bud på 5400 kroner totalt. Klikk her for å se auksjonen og være med og by!

Akkurat nå «leder» Emilie Christensens drakt nummer 17 med 750 kroner, mens Tiril Günther Merg med nummer 3 er hakk i hæl med 650 kroner, etter en aldri så liten familieduell.

– Det er jo litt morsomt. Jeg hadde ikke regnet med å få særlig bud. Det var derfor jeg måtte oppfordre mamma og pappa på Facebook til å legge inn bud. Og så fikk Trym (bror, red anm) det med seg, så nå har han lagt inn bud også, ler Tiril Günther Merg.

Det er neppe det siste som kommer på draktauksjonen, som er et tilbud til klubbene fra Norsk Topphåndball. De har en avtale med SocialCee, som leverer tjenesten som enkelt lar seg integrere i sosiale mediekanaler, som Facebook.

– Det er et kjempemorsomt tiltak. Jeg håper alle draktene blir solgt, til en høyest mulig pris, sier Tiril Günther Merg.

På grunn av skadehistorikken til Günther Merg får de som sikrer seg nummer 3 en relativt pent brukt drakt fra de historiske sølvjentene til Glassverket. En drakt som har vært litt mer i ilden er nummer 9, og den tilhører linjespiller Kari Brattset.

– Da får man i hvert fall en drakt som har fått mye juling, og som man kan se er brukt. Men oppmann Knut er så flink til å vaske at jeg bortimot kan garantere at den blir ren og pen, ler Brattset.

For den tidligere Fredrikstad-spilleren er det også første gang hun er med på draktauksjon.

– Det er jo veldig kult å ha en sånn auksjon. Det promoterer oss samtidig som vi kan få noen inntekter på det, sier hun.

Foreløpig er det «Marius R» som leder kampen om Kari Brattset sin drakt med et bud på 500 kroner. Men Glassverket-spillerne er naturligvis verdt mye mer enn det.

– Det er ikke godt å si hva draktene bør gå for. 500 kroner er ikke så verst, da. Det er bedre enn ingenting. Men vi håper på mest mulig. Jeg blir forundret om ikke mamma kaster seg inn i kampen etter hvert, humrer østfoldjenta.

Av Peter Tubaas