• Kenneth Gabrielsen under treningen i Drammenshallen på tirsdag.

– Jeg har fått bare positive reaksjoner

16.04.15 // Kenneth Gabrielsen snakket rett fra levra med media om situasjonen i Larvik, og responsen lot ikke vente på seg.

Skrevet av petertu

Til Drammens Tidende og andre medier uttalte Kenneth Gabrielsen at Larvik har sluppet for billig unna, når de kan signere spillere på stjernekontrakter etter å ha vært så nære stupet.

– Det er ikke Larvik som klubb som er poenget, men prinsippet. Skal vi utvikle håndballen, enten det er organisasjon eller sportslig, må vi ta debatten. Men noen må ta bladet fra munnen, og jeg har bare fått positive reaksjoner, både fra klubber, sponsorer og andre. Det er et tema som engasjerer, sier han til glassverketelite.no.

Selv konstituert daglig leder i Larvik, Harald Gaupen, uttrykker forståelse for Gabrielsens syn, men forteller til DT at klubben nå er underlagt en kontroll av Norges Håndballforbund i forbindelse med ansettelse av nye spillere.

– Larvik er et flaggskip og har vært viktig for norsk håndball. Jeg håper og tror de vil fortsette å være det. Det er godt at vi har regler for hvordan klubbene skal drive økonomisk. Men reglene må håndheves likt overfor alle klubbene, fortsetter Glassverket-treneren.

Gabrielsen understreker at også resten av klubbene kjemper med nebb og klør for å overleve.

– Vi har en kjempeutfordring selv. Vi må øke budsjettet vesentlig for å veie opp for økte utgifter. Hvis ikke vi klarer å få inn det vi trenger av midler så ender vi også opp med kronerulling og akutte løsninger. Drammen er en tøff by å drive toppidrett i. Det er egentlig en bragd at vi har klart å ta sølvmedalje med et lønnsbudsjett for spillere på langt under 1,5 millioner kroner, mener han.

Men bærekraft er nøkkelordet for det Glassverket foretar seg, og Kenneth Gabrielsen lover at klubben vil jobbe hardt for å klare å satse uten å miste kontrollen.

– Det er vanskelig å spå i fremtiden, men vi anstrenger oss hardt for å ikke å havne i en slik situasjon som Larvik selv. Vi forsøker blant annet å håndplukke de mest dedikerte spillerne med det potensialet vi ønsker oss, men som kanskje ikke har oppnådd sitt fulle potensial ennå. Vi mener at en ekstrem treningskultur og et godt team rundt laget gjør det mulig for dem å blomstre, og den strategien synes jeg vi har lykkes veldig godt med, sier han.

Spillerjakten foran neste sesong er på det nærmest avsluttet, selv om døra alltid står på gløtt for nye muligheter.

– Vi har kjempestor tro på de spillerne vi har med oss til neste år, og til syvende og sist er det bare hardt arbeid over tid som lønner seg, sier Gabrielsen.

Av Peter Tubaas