• Line Bjørnsen (tv) blir lagvenninne med Kristin Nørstebø igjen når hun blir Glassverket-spiller.

Bjørnsen klar for Glassverket

14.04.15 // Venstrehendte Line Bjørnsen (22) har signert en toårskontrakt med Glassverket.

Skrevet av petertu

Line Bjørnsen fra Stabæk er den første nye spilleren Glassverket signerer foran 1516-sesongen.

– Jeg gleder meg til å spille for Glassverket, som er et godt lag med en god treningskultur. Jeg tror det er en klubb jeg kan utvikle meg videre i, sier Line Bjørnsen til glassverketelite.no.

22-åringen flyttet fra Tjensvoll i Stavanger til Bærum da hun var 16 for å gå på NTG og spilte for samarbeidsklubben Helset før hun ble tatt opp i A-troppen til Stabæk.

– Det er litt skummelt å skifte klubb, for jeg har jo hatt det fint i Stabæk. Men jeg kjenner en del av spillerne i Glassverket fra før av og hører det er et godt miljø i spillergruppa. Det er selvfølgelig alltid positivt, sier hun.

Den venstrehendte rogalendingen kan brukes på høyre back og høyre kant. Hun var lagvenninne med Glassverket-spillerne Kristin Nørstebø og Tiril Günther Merg i Stabæk.

Bjørnsen har spilt en rekke aldersbestemte landskamper for Norge. Med LK92 ble det VM-sølv i Den dominikanske republikk i 2010 sammen med Jeanett Kristiansen, Hege Bakken Wahlquist og Emilie Christensen. Tiril Günther Merg var også på samme landslag, men var ute med skade under mesterskapet.

– Ja, alle vi spilte sammen på 1992-93-landslaget, så det blir gøy å være på lag med dem igjen, smiler 22-åringen.

Det har vært et tøft år for den tidligere toppklubben Stabæk, som måtte ta den tunge veien ned i 1. divisjon. Men det var ikke uaktuelt for Bjørnsen å bli med videre.

– Jeg vurderte å fortsette i Stabæk, og det var også noen andre klubber som tok kontakt. Men da Glassverket kom på banen ble det raskt veldig aktuelt. Jeg har akkurat kjøpt leilighet, så jeg hadde ikke lyst til å flytte så langt på meg for å spille håndball, sier Bjørnsen.

Line Bjørnsen er Stabæk-spiller ut mai og vil dermed slutte seg til Glassverket-treningene senest i juni.

Av Peter Tubaas