• Kenneth Gabrielsen ser fram til duellen i Sandehallen på fredag.

En annerledes utfordring

08.04.15 // Glassverket får sjansen til å våkne skikkelig fra påskedvalen med kamp mot et guttelag i Sande på fredag.

Skrevet av petertu

Sølvjentene har fått ladet batteriene i hele påsken og har vært i full gang med treninger siden mandag. Kamptrening blir viktig før semifinalene i sluttspillet. Derfor har Glassverket takket ja til treningskamp mot HK-72 sine 1999-gutter.

– Det er en viktig oppkjøringskamp inn mot sluttspillet som starter om tre uker og en viktig del av treningen vår. Vi møter tøffe gutter som er gode i håndball. Jeg er spent på hvordan jentene våre takler å spille mot et guttelag som er et av de bedre i landet, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Treningskamp: HK-72 (99, gutter) – Glassverket, Sandehallen, fredag 10. april 2015, kl 19.00.

Kenneth Gabrielsen er selv opprinnelig fra Sande og lot seg ikke be to ganger da trener Kent Harry Søberg tilbød treningskamp.

– Vi kommer til å bli utfordret på en litt annen måte enn vi er vant til. Det gjelder spesielt på fysikk, høyde og duellstyrke. Det er uvant for damespillere å møte spillere av denne størrelsen. Men det blir en morsom kamp. Det er helt perfekt å få sånn matching nå, mener Glassverket-treneren.

Han frykter ikke at Norges nest beste damelag skal få gjennomgå mot fotrappe unggutter fra nabolaget.

– Det er ikke uvanlig at et guttelag på dette nivået slår et damelag, men jeg tror muligens disse guttene er litt uferdige ennå. I løpet av ett til to år vil de nok slå oss rimelig greit. Men det viktigste nå er at begge lagene får et treningsutbytte, resultatet betyr ikke så mye, sier han.

Glassverket har også gode relasjoner til klubben i forbindelse med såkalt KlubbDeal, hvor lokale klubber en gang i måneden får Glassverket-spillere som instruktører på en trening. Og det er mer enn bare det sportslige som lokker. Selv om Sande tilhører nabofylket er det midt i nedslagsfeltet til Glassverket, mener Gabrielsen.

– Det er en bonus for oss å få vist oss fram der. Det er ikke lange biten fra Sande til Drammen, så vi vet at dette er et område vi rekrutterer tilskuere fra. Det blir en fin ramme rundt kampen, og jeg vet de forventer en del tilskuere. Jeg håper noen av dem har lyst til å se oss igjen allerede i sluttspillet, sier Gabrielsen.

Av Peter Tubaas