• Guro Rundbråten har tatt over roret ved Glassverkets idrettsfritidsordning.

Rundbråten tar ansvar

06.04.15 // Guro Rundbråten vikarierer som daglig leder for Glassverkets idrettsfritidsordning, mens Charlotte Aasbø er ute i permisjon.

Skrevet av petertu

Vikariatet ble bestemt lenge før Glassverket-målvakten røk korsbåndet 13. februar, men når det først skjedde var timingen perfekt.

– Jeg er godt i gang, og når det ble som det ble passet det veldig bra å starte i ny jobb nå. Jeg kan jo ikke drive så mye med håndball for tiden, sier Guro Rundbråten til glassverketelite.no.

Venstrekant Charlotte Aasbø har vært daglig leder for Glassverkets populære idrettsfritidsordning de siste årene, men hun venter sitt første barn hvert øyeblikk og for ikke lenge siden tok Guro Rundbråten over roret i Glassverket-hallen.

– Det kommer til å bli veldig bra. Hun er ny i gamet, men alt tyder på at hun klarer dette helt fint, sa Charlotte Aasbø da vi snakket med henne før påske.

Jobben innebærer at målvakten tilbringer mye av tiden med ungene og sørger for å holde de aktivisert med ulike, idrettslige leker. I tillegg har hun ansvaret for foreldrekontakt og annet administrativt arbeide.

– «Charlie» tok seg naturligvis noen turer innom de første dagene, men jeg synes det har gått veldig bra. På vår IFO har vi en masse unger i 6-10-årsalderen, og vi har det veldig gøy sammen, synes Rundbråten.

Hun skulle helst vært skadefri, men når skaden først har inntruffet kan hun i hvert fall glede seg over litt mer fleksibilitet i hverdagen.

– Jeg merker at jeg trener litt mindre, og spesielt at jeg ikke trenger å være et sted på et gitt tidspunkt så ofte lenger. Jeg kan organisere dagen litt annerledes, og da føles det som om man har mer tid. Men det er da nok å gjøre, smiler Rundbråten, som også holder på med en masteroppgave innen utdanning og oppvekst.

Den lange opptreningsperioden har begynt for Rundbråten som ble operert 18. mars. Selv om det blir en tålmodighetsprøve, frykter ikke den høyst avslappede Modum-jenta at hun skal gå på veggen.

– Helt sikkert ikke, for jeg går ikke så mange meterne nå om dagen, ler Rundbråten.

– Foreløpig gjør jeg bare veldig enkle øvelser. Nå kan jeg løfte beinet strakt, litt stoltrim, rett og slett. Jeg må bare bite tennene sammen og gjøre det jeg må, sier hun.

Av Peter Tubaas