• Monica Iversen i forsvar cirka ett minutt før skaden inntreffer mot Halden.

Frykter det verste

01.04.15 // I seriens siste spilleminutt kan Monica Iversen ha pådratt seg en korsbåndskade. Men hun må vente til etter påske på svar.

Skrevet av petertu

Det ble ikke bare gledestårer på Monica Iversen på lørdag, for etter at sølvmedaljene var delt ut måtte hun finne frem en ispose til kneet.

– Jeg har ikke sett episoden på video ennå. Men jeg husker at jeg stod i forsvar og skulle blokkere et skudd. Jeg tror det stod en motspiller ved siden av meg da jeg ramlet og fikk en vridning. Da jeg skulle løpe hjem igjen merket jeg at det ikke gikk, sier hun til glassverketelite.no.

Videobildene på TV2 Sumo viser at Iversen trolig pådro seg skaden i duellen der Martine Kjøniksen Moen skårer 24-22 med 50 sekunder igjen.

– Det er ingenting som er sikkert, men fysioterapeutene sier at det kan være røket korsbånd. Men de kan jo ta feil, og jeg håper i det lengste at det ikke er det. Jeg er ikke veldig klar for en sånn skade nå, sier Iversen.

Det betyr at skistaver er byttet ut med krykker for lagkapteinen som hadde sett fram til lange skiturer i Geilo-området denne uken.

– Jeg hadde gledet meg til å gå på ski i påsken. Det blir det ikke noe av nå. Men jeg får god tid til å sitte i solveggen med beinet høyt, sier hun.

Monica Iversen slet i hele fjor med et kranglete høyre kne og var gjennom en vellykket operasjon rundt nyttår. Nå er det det andre kneet som er skadet. Skulle det være en korsbåndskade ville det i så fall være klubbens andre på bare 43 dager, etter at Guro Rundbråten gjorde det samme i midten av februar.

– Jeg skal ta MR-bilder på Kongsberg rett etter påske, så får vi se hva bildene viser. Jeg får krysse fingrene. Men det som er sikkert, er at sesongen er over for min del, sier hun.

Monica Iversen har imidlertid ingen problemer med å glede seg over å ha vunnet sølv med Glassverket i serien.

– Jeg er utrolig fornøyd med at vi klarte å ta det sølvet. Jeg hadde en fin feiring på lørdag, men jeg måtte sitte veldig mye og var ikke dronninga på dansegulvet, for å si det sånn. Men jeg rocket med en fot, og klarte å glede meg stort over sølvet den kvelden, smiler lagkapteinen.

Av Peter Tubaas