• «Nå er det din tur». Veronica Kristiansen går til FC Midtjylland, klubben Ida Alstad nettopp har forlatt til fordel for Byåsen.

Får endelig proffdrømmen oppfylt

31.03.15 // Veronica Kristiansen har signert for FC Midtjylland og er lettet over å kunne ta påskeferie med sølvmedalje og proffkontrakt i bagasjen.

Skrevet av petertu

Det var med stor lettelse at Veronica Kristiansen kunne reise på påskeferie til familien i Egersund etter en vinter full av store begivenheter og ikke minst mange spekulasjoner.

– Det det er veldig deilig å få det overstått og offentliggjort. Med sølv i bagasjen og endelig avklart hvor jeg spiller neste sesong, tror jeg det blir en fin og rolig påske, sier Veronica Kristiansen til glassverketelite.no.

I FC Midtjylland Håndbold overtar Veronica Kristiansen den norske stafettpinnen etter hjemvendte Ida Alstad (Byåsen). Kristiansen klyper seg i armen med tanke på at hun skal spille i den danske eliteserien neste sesong.

– Jeg får litt frysninger på ryggen og sommerfugler i magen når jeg snakker om det. Jeg er veldig komfortabel med at det ble Danmark og gleder meg til å komme meg i gang der nede etter hvert. Vi får et veldig sterkt lag, sier 24-åringen.

Ikast-klubben ble nummer to i serien i år og har også forsterket laget med den venstrehendte danske landslagsspilleren Louise Burgaard (fra Viborg) og den svenske landslagsspilleren Johanna Ahlm (fra Team Esbjerg). Foruten Alstad har FCM mistet Nycke Groot og Line Jørgensen.

– Veronica har vært en profil i den norske ligaen, og hennes spillertype passer godt inn på vårt lag. Hun har en fin rutine og kan brukes både som venstre back og playmaker, så vel som å dekke både i midten og på backen i forsvaret, sier trener Helle Thomsen til Ikast Avis.

Veronica Kristiansen har lenge stått på innkjøpslistene til klubber i Europa. Aksjekursen steg ytterligere etter at godt EM-spill ble kronet med gullmedalje i desember. Opp mot ti klubber har vært på jakt etter signaturen til Glassverket-spilleren etter nyttår. Hun synes det er hyggelig, men også utfordrende, å være så ettertraktet.

– Det har vært vanskelig å velge, men jeg har hatt en veldig god følelse for FC Midtjylland siden jeg begynte å snakke med dem. Til slutt gikk jeg for magefølelsen min, sier hun.

Det gikk mildt sagt hett for seg da storklubben Györ jaktet Veronica Kristiansen etter nyttår, men klubbene ble ikke enige og proffspill ble lagt på vent for Glassverket-profilen. Det var en krevende periode for både spiller og klubb.

– Jeg tenker ikke over januarsituasjonen med Glassverket og Györ lenger. Nå synes jeg bare det er veldig deilig å kunne fullføre sesongen i Glassverket. Sølvmedaljen kommer alltid til å være en viktig del av karrieren min, sier Kristiansen.

Og den samme sølvmedaljen ble naturligvis grundig feiret av Glassverket-spillerne på lørdag.

– Det var veldig hyggelig og helt fantastisk hvordan klubben hadde lagt opp til feiring i Drammenshallen etter kampen. Det var et veldig flott opplegg. Vi koste oss på byen etterpå, forteller Veronica Kristiansen.

Av Peter Tubaas