• Geir Oustorp på trening med Bravo på lørdag, fra høyre: Malin Myrvoll (lagkaptein), Solveig Myrvang, Rikke Spjøtvold, Aksel Eilertsen (målvaktstrener), Emilie Hauan Solvang, Stine Marlen Hansen (Foto: Per-Christian Johansen)

Fikk gode råd av Oustorp

30.03.15 // Tromsø-laget Bravo la treningsleiren sin før kvalifiseringen til 1. divisjon til Åskollen og fikk god matching av andrelaget til Glassverket.

Skrevet av petertu

Denne helgen spilte Bravo to kamper mot Glassverket 2 og hadde en trening med Glassverket-trener Geir Oustorp.

– De ønsket å være best mulig forberedt til kvalifiseringen etter påske, og når det passet for oss å møte dem med 2. divisjonslaget vårt, var de naturligvis velkomne, sier Oustorp til glassverketelite.no.

Glassverket 2 spilte to jevne kamper mot Bravo fredag kveld og søndag formiddag. Fredag vant Glassverket 25-24 og søndag var det nordlendingene som sikret seg seieren med 26-24 i Glassverket-hallen.

– For oss var det gull verdt å komme sørover å kjenne på et annet nivå og møte litt annen motstand. Vi har hatt stor glede av Geir sin kompetanse. Vi fikk det utbyttet av turen vi håpet på og setter stor pris på å få en sånn mulighet, sier lagleder Per-Christian Johansen, som har fått i stand samarbeidet mellom de to klubbene.

Geir Oustorp ble kjent med Bravo-laglederen da han var i Byåsen og har holdt kontakten siden. Han var også en tur i Tromsø i høst for å holde noen treninger med laget og har også hjulpet til med litt videoanalyse.

– Det er bare hyggelig å kunne bidra. På sikt hadde det vært gøy å få et lag fra Nord-Norge høyere opp i divisjonssystemet. Det er lenge siden vi har hatt et oppe fra den regionen, sier Oustorp.

Vi må faktisk helt tilbake til 1997-98 da Tromsø Håndballklubb var i 1. divisjon. Bravo drømmer om å bli det neste nordnorske laget i en allnorsk serie, og det er tredje året på rad at laget fra Tromsdalen utenfor Tromsø spiller kvalifisering om opprykk til 1. divisjon. Bravo vant de første 15 seriekampene denne sesongen og var seriemester allerede etter 12. De hvite og røde møter Gjøvik og Volda i kvalifiseringen første helgen etter påske.

– Det er et litt ujevnt nivå her oppe, så vi vet det blir tøft i kvalifiseringen, men vi vet også at det kan gå på en maksdag. Vi håper at det vi tok med oss av gode opplevelser fra Glassverket gjør at vi fikk enda litt mer tro på at det er mulig, sier Johansen.

På sin tur sørpå fikk Bravo-spillerne også med seg GRUNDIGliga-kampen mellom Glassverket og Halden.

– Det var morsomt å få oppleve toppen av norsk håndball. Mange av jentene hadde ikke sett en eliteseriekamp før. De heiet naturligvis på Glassverket og håpet at de skulle vinne også denne kampen, men samtidig viser det at man kommer langt med god innsats, sier Johansen.

PS! Trener for Bravo er franskfødte Marie Gebron, som også spilte for Bravo for et par sesonger siden. Hun spilte også på Storbritannias landslag under OL i London i 2012, sammen med tidligere Glassverket-spiller Nina Heglund.

Av Peter Tubaas