• Konfetti og jubel for sølvet i dag!

Legger ingen demper på festen

28.03.15 // Å tape mot Halden var irriterende, men sølvfest blir det uansett for Glassverket-jentene i kveld.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Sølvet kan ingen ta fra Glassverket-jentene, men det var med litt blandede følelser de stod der med medaljen rundt halsen etter 23-25-tap mot Halden.

– Det var utrolig irriterende. Vi skulle gjerne avsluttet på en bedre måte, men fest blir det uansett, smiler Glassverkets beste, Kari Brattset, som skåret fem ganger i dag.

Halden holdt ikke bare følge, men klarte å stikke av med to poeng som sikret dem kvalifisering og fortsatt håp om eliteseriespill.

– Vi kan bare beklage overfor publikum, vi burde levert bedre. Jeg skjønner egentlig ikke hva som skjer, sier Veronica Kristiansen.

Det stod 11-11 til pause, men selv ikke en tordentale i garderoben hjalp all verden i dag. Halden kjempet for å overleve, og det var helt tydelig ute på banen.

– Rett etter kampen var det skikkelig irriterende, men så begynte vi å snakke om at vi faktisk har tatt sølv. Det er vi kjempeglade for, sier Hege Bakken Wahlquist.

– Det virket som vi manglet litt guts i dag. Men det er veldig rart, for vi var så gira før kampen. Jeg trodde faktisk at når vi kunne senke skuldrene så ville vi spille en skikkelig god kamp i dag, fortsetter hun.

Glassverket-spillerne glitret med sølv-neglelakk og sølvsløyfe i håret for anledningen, men spillet stod ikke helt i stil denne gangen.

– Jeg føler vi er ganske på, men så henger Halden bra med, også mister vi litt piffen. Vi er veldig glade for at vi sikret sølvet i forrige kamp, men skulle gjerne avsluttet med en bedre kamp i dag, sier Renate Saastad Sømme.

Men nå er det lørdag kveld og det kan fort hende at jentene feirer den historiske sølvmedaljen ut i de sene nattetimer.

– Ja, jeg kan i hvert fall garantere at kampen ikke skal legge noen demper på festen, smiler Saastad Sømme.

Treneren var hes og ikke veldig snakkesalig etter kampen, for han skulle så gjerne hatt en seier.

– Jeg er alltid skuffet når vi taper, men først og fremst er jeg utrolig stolt over jentene og hva vi har prestert i år, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Kampfakta: Glassverket – Halden 23-25 (11-11)
Grundigligaen 1415. Drammenshallen (Drammen), lørdag 28. mars 2015, kl 16.00.
Tilskuere: 795
Glassverket: Sissi Karlsson, Marte Langeli, Tiril Günther Merg, Monica Iversen, Kristin Nørstebø 4, Kari Brattset 5, Veronica Kristiansen 4, Mina Gustavsen 1, Pia Narvesen 2, Renate Saastad Sømme 2, Emilie Christensen 3, Trine Bronsta, Eline Rikartsen 1, Charlotte Kristiansen, Hege Bakken Wahlquist 1.
Toppskårere: Kari Brattset, Glassverket 5, Mette Kryger Jørgensen, Halden 7.
Tominuttere: Glassverket 0, Halden 1
Gule kort: Glassverket 3, Halden 2

Av Peter Tubaas