• 2. divisjonslaget har levert varene i år, her er Celine Håkestad, Sofie Syvertsen, Marit Baastad Andersen, Rebecca Våraker, Eline Rikartsen og Victoria Ciobanu fra en J18-kamp før jul.

Fornøyde med fjerdeplass i 2. divisjon

26.03.15 // Glassverket 2 tapte kveldens kamp mot Pors, men endte på en god fjerdeplass i 2. divisjon.

Skrevet av petertu

2. divisjonslaget måtte ta turen til Porsgrunn i snøkaoset på torsdag, og der ble hjemmefavoritten for sterke og vant 26-20 og sikret seg med det avdelingsseieren og kvalifisering.

– Vi gjør en brukbar kamp, men problemet i dag var at vi ikke setter sjansene våre. Vi gjorde veldig mye bra, bortsett fra å sette ballen i mål. Da blir det vanskelig. Vi spiller oss til gode sjanser, men vi sørget for at keeperen fikk en veldig god redningsprosent, synes trener Pål Sørum.

Ellers var det godkjent levert av andrelaget i årets aller siste seriekamp i 2. divisjon.

– Ja, det var ok bakover. Men hadde vi skåret på flere av forsøkene våre ville vi unngått noen kontringer, og da kunne det fort sett annerledes ut, sier Sørum.

Eline Rikartsen viser fortsatt skåringsform med seks mål og var sammen med Julia Gellein Vangen de to som representerte elitelaget denne gangen. Etter tapet i Vestsiden Idrettshall i kveld er også hele avdelingen ferdigspilt. Pors vant foran Ramnes og Gjerpen 2, med Glassverket 2 på fjerdeplass.

– Jeg synes vi må være fornøyd med det. Det er helt greit, sier han.

Selv om serien er over er det mye moro i vente for 18-årslaget, som utgjør kjernen i 2. divisjonslaget. Blant annet venter Rødspætte Cup i påsken, finale i Sør-Norge-cupen uken etter og deretter Lerøy-avslutning i Bergen. Og nå i helgen skal 2. divisjonslaget møte Tromsø-laget Bravo i to treningskamper.

– Det er alltid gøy å møte helt nye lag, og vi ser frem til å møte dem både fredag og søndag, sier treneren.

PS! Ine Egeland spilte sin første seniorkamp for Glassverket i dag og J16-spilleren klarte seg bra.

2. divisjon 2015, avdeling 2: Pors 2 – Glassverket 2 26-20 (14-7)
Glassverket 2:
Ine Venge Egeland 1, Ane Hovland 5, Julia Gellein Vangen, Eline Rikartsen 6, Linn Andresen, Kjersti Ramstad 2, Sofie Tangen Syvertsen 1, Rebecca Våraker 2, Christine Foss Sjulstad 1, Thea Pedersen, Victoria Ciobanu 2, Silje Meese Johannessen.
Toppskårere: Kirsten Victoria Jansen, Pors 7 og Eline Rikartsen, Glassverket 6.

Av Peter Tubaas