• Pia Narvesen og Monica Iversen, og alle andre, lot følelsene ta overhånd etter at sølvet var sikret.

– Det er nå det begynner

26.03.15 // Som direktekvalifisert til semifinalen i sluttspillet får spillerne en lenger påskeferie i premie, og med sølvet i lomma har Glassverket et utmerket utgangspunkt for videre satsing.

Skrevet av petertu

Trener Kenneth Gabrielsen varslet i garderoben etter sølvkampen mot Fredrikstad at alle planlagte treninger i påsken var avlyst.

– Det har de fortjent, så etter kampen mot Halden tar vi fri helt fram til mandag etter påske. Da begynner vi på en ny oppkjøring fram til sluttspillet starter. Da regner jeg med alle er rimelig gira igjen, sier Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

Men i dagene før Halden-kampen trener spillerne normalt. Andreplassen i Grundigligaen betyr imidlertid at Glassverket går rett til semifinalen i sluttspillet, som ikke starter før 29. april. I likhet med spillerne var trenerne glade for at man kan senke skuldrene allerede før den siste kampen.

– Det er en lettelse. Vi hadde en god følelse, men alle kamper skal spilles først. Når vi er på det nivået vi var på i går, er vi gode. Vi spiller skjorta av Fredrikstad. Det er ordentlig morsomt, sier Glassverket-treneren.

Det var noe med stemningen før kampen, som gjorde at alle var rolige og hadde tro på seier.

– Jeg fikk gåsehud allerede under oppvarmingen. Jeg så jentene var avslappet og hadde et smil om munnen. Vi merket allerede da vi spiste, at her var det ikke noe nerver, bare masse vinnervilje, sier Gabrielsen.

At 1415-sesongen skulle ende med sølv var nok over all forventning, selv om flere hadde tippet Glassverket på den plassen.

– Vi var bevisste på å dempe forventningene, samtidig som vi visste potensialet var der. I år har vi lykkes med å være god i alle ledd, både på og utenfor banen. Alle har gjort en kjempejobb i og rundt laget. Vi tar sølv fordi vi har kontinuitet på alle områder, og det blir også nøkkelen i fortsettelsen, sier han.

For selv på en av de største kveldene i Kenneth Gabrielsens håndballiv klarte ikke treneren å la være å tenke framover.

– Det er nå det begynner. Det er nå vi skal etablere oss. Vi har lagt et fantastisk grunnlag, men må fortsette å jobbe like hardt og satse på en bærekraftig måte for at vi skal fortsette å levere på dette nivået, sier han.

For Glassverket som klubb er dette tett opp til det største som har skjedd, kanskje det største. Alle med lilla hjerter gleder seg i hvert fall stort over medaljen.

– På vegne av styret i både Glassverket IF og i Elitelaget vil jeg gratulerer jentene og alle rundt laget med sølvet. Det er helt fantastisk hva jentene har prestert i år. Samtidig må vi huske på alle som står på rundt dem, støtteapparat, sponsorer og alle andre, en stor takk til dere alle sammen. Sølvet betyr utrolig mye for klubben, og i dag er jeg ekstra stolt av å være lilla, sier formann Stig Pedersen.

Pedersen som også er kjent som speaker på kamper i Glassverket-hallen og ikke minst Sumo-kommentator, hadde attpåtil bursdag på onsdag.

– Det ble mye å feire i går. Sølv var den beste bursdagsgaven jeg kunne få, ler Pedersen.

Av Peter Tubaas

Pia Narvesen og Monica Iversen, og alle andre, lot følelsene ta overhånd etter at sølvet var sikret.

Pia Narvesen og Monica Iversen, og alle andre, lot følelsene ta overhånd etter at sølvet var sikret.