• Sølvjentene!

Ellevill sølvjubel!

25.03.15 // Aldri har gledestårer smakt bedre enn da Glassverket sikret seg sitt historiske seriesølv mot Fredrikstad onsdag kveld.

Skrevet av petertu

Fredrikstad (glassverketelite.no): Glassverket trengte tre matchballer for å sikre sølvet i serien, men mot Fredrikstad var det ingen tvil.

– For oss er dette som å ta gull. Fy søren så gode vi er. Det er så kult å vinne kamper og ta sølv med disse jentene her. Jeg gleder meg så utrolig mye til å spille for hjemmepublikum og feire sølvet etterpå, sier Renate Saastad Sømme.

Hun grep virkelig sjansen i dag og ga seg ikke før hun hadde banket ni mål bak Fredrikstad-keeperne, ny pers for henne i Glassverket-drakta.

– Det er godt å begynne å treffe litt. Det er ekstra gøy å få det til på dag som denne, gliser Saastad Sømme.

Fredrikstad holdt på sett og vis følge i første omgang, selv om Glassverket raskt fikk et lite forsprang. Men i andre omgang var det kort prosess.

– I dag var vi dritgode, spesielt etter pause. Det var deilig å kunne avgjøre i dag, på det tredje forsøket. Det kan nesten ikke bli større enn dette for oss akkurat nå. Og nå kan vi bare spille og ha det gøy i Drammenshallen på lørdag, sier Monica Iversen.

Seriesølvet som ble sikret en runde før slutt er en av de største begivenhetene i håndballagets historie.

– Jeg var helt sikker på at vi skulle vinne i dag. Jeg kjente igjen følelsen fra den vi hadde borte mot Vipers. Det var en helt magisk stemning. Alle er på og man trenger ikke gjøre noe for å få folk gira. Det var skikkelig deilig å kjøre fra Fredrikstad i andre omgang og vise hva vi er gode for, sier Pia Narvesen.

For Kari Brattset var det spesielt å sikre seg sølvmedalje på sin gamle hjemmebane.

– Det var kjempedeilig at vi klarte å sikre sølvet akkurat her, med mange kjente på tribunen. Det er utrolig deilig å endelig klare det. Vi hadde lyst å gjøre det bedre enn i fjor, men jeg tror ingen av oss hadde trodd dette på forhånd, sier østfoldingen.

Kampfakta: Fredrikstad – Glassverket 23-32 (12-16)
Grundigligaen 1415. Kongstenhallen (Fredrikstad), onsdag 25. mars 2015, kl 19.00.
Tilskuere: 536
Glassverket: Sissi Karlsson, Marte Langeli, Monica Iversen, Tiril Günther Merg, Kristin Nørstebø 7, Kari Brattset 4, Veronica Kristiansen 4, Mina Gustavsen, Pia Narvesen 3, Renate Saastad Sømme 9, Emilie Christensen 3, Trine Bronsta 1, Eline Rikartsen, Jeanett Kristiansen 1, Charlotte Kristiansen, Hege Bakken Wahlquist.
Toppskårere: Anette Helene Hansen, Fredrikstad 8 og Renate Saastad Sømme, Glassverket 9.
Tominuttere: Fredrikstad 3, Glassverket 3
Gule kort: Fredrikstad 1, Glassverket 2

Av Peter Tubaas