• En engasjert Kenneth Gabrielsen er klar til innsats mot Fredrikstad.

– Knalltøff kamp og mange mennesker

24.03.15 // Det er mye som står på spill for begge lag når våryre spillere skal i aksjon etter to ukers pause onsdag kveld.

Skrevet av petertu

Det er to uker siden Tertnes-kampen, og tre av spillerne og treneren selv har vært opptatt med landslag i en ukes tid.

– Jeg tror formen og innstillingen til kamp på samtlige er akkurat det den skal være. Jeg vet de som har vært hjemme har kjørt noen ordentlig gode håndballøkter. Nå vet jeg at de bare gleder seg til å spille kamp igjen, sier trener Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

Grundigligaen 1415: Fredrikstad – Glassverket, Kongstenhallen, onsdag 25. mars 2015 kl 19.00.

Alle vet at Glassverket sikrer sølvmedaljen med poeng mot Fredrikstad på onsdag eller i Halden i siste serierunde på lørdag.

– Mange har snakket om nerver og den slags, men de tror jeg ligger langt inne i skuffen. Jeg tror vi får se et lag med en fandenivoldsk innstilling og som jeg vet har vanvittig lyst til å vinne denne kampen. Vi har veldig stor respekt for Fredrikstad. Men vi tenker ikke for mye på dem. For vi vet at hvis vi gjør det vi skal, så blir det bra, sier han.

Glassverket vant med seks mål (31-25) i Kongstenhallen i tilsvarende kamp i februar 2014. Fredrikstad er det eneste laget utenom Larvik som tok poeng fra Glassverket i høst (22-22).

– Det er et lag som har funnet sin måte å spille på og som kan være vanskelige å møte. Når de lykkes klarer de å få kampen inn i sitt tempo og spor. Det så vi sist vi møttes, men det er en kamp hvor vi underpresterer til gangs. Spillerne er revansjelystne, sier Gabrielsen.

Etter at Fredrikstad slo Nordstrand borte sist, ligger det an til superdrama i bunnen. Østfoldingene ligger før denne runden på direkte nedrykk og 14 poeng, men Nordstrand og Halden rett over er bare foran på målforskjell. Storhamar er hakket foran der igjen, med 15 poeng.

– Når de spiller for å unngå nedrykk og vi spiller for å ta en sølvmedalje, så ligger alt til rette for en knalltøff kamp og mange mennesker. Jeg håper mange tar turen fra Drammen, sier Gabrielsen.

Fem siste seriekamper:
Glassverket: T-T-S-S-S
Fredrikstad: S-T-S-T-T
Siste kamp først.

Siste møter:
2014 23/11 U 22-22 (GL, Drammenshallen)
2014 19/2 S 31-25 (PL, Kongstenhallen)
2013 19/10 S 3124 (PL, Drammenshallen)
S=Seier U=Uavgjort T=Tap. Glassverkets siffer først. PL=Postenligaen, GL=Grundigligaen, SS=Sluttspill, NM=Cupen, TR=Treningskamp.

Av Peter Tubaas