• Bursdag på samling: Ane Hovland ble 17 år i går!

Bursdagsfeiring med godteri og målfest

23.03.15 // Ane Hovland fikk ekstra mye å feire under EM-kvalifiseringen med ungdomslandslaget i helgen.

I Georgia vant Ane Hovland og ungdomslandslaget hele 41-20 mot vertsnasjonen tidlig søndag ettermiddag. Glassverket-spilleren skåret to ganger for Norge.

– Vi fikk 30 minutter hver alle sammen, så det var moro å få så mye spilletid. Det var innmari gøy med så mange mål. Jeg synes vi var flinke til å holde tempoet oppe, selv om vi møter ganske dårlig motstand, sier hun i en melding til hjemmesiden.

Norge var EM-klare allerede lørdag og viste med all tydelighet at de spilte uten nerver mot Georgia på søndag. Med målfesten kunne LK98 notere seg for sin tredje strake triumf i kvalifiseringen.

– Det var deilig å vinne tre av tre, sier Hovland.

Og som om ikke det var nok hadde Svelvik-jenta en ekstra god grunn for å glede seg på søndag.

– Ja, det er ikke hver dag jeg kan feire bursdag i Georgia. Det er ganske spesielt, og jeg har for så vidt ikke feiret så mye heller. Men de sang bursdagssangen ved frokosten, og så fikk jeg litt godteri fra Line (Ellertsen) og Hermine (Motzfeldt Auberg). Det var veldig koselig, skriver den nå 17 år gamle strekspilleren.

Ungdomslandslaget er på vei hjem til Norge i morgentimene mandag.

PS! Lørdag var det Hovlands linje-kollega Synne Fossheim som kunne markere sin 17-årsdag, og om én uke, 30. mars, er det den tredje strekspilleren i troppen, Stina Strengenes, som blir 17.

Av Peter Tubaas

Bursdag på samling: Ane Hovland ble 17 år i går!

Bursdag på samling: Ane Hovland ble 17 år i går!