• Veronica Kristiansen (th) og landslagsvenninnene kunne glede seg over seier i Golden League, til tross for tap mot Frankrike (arkivfoto).

Tatt på senga av Golden League-triumf

22.03.15 // Veronica Kristiansen og A-landslagsvenninnene trodde det var feil da Norge ble utropt til vinner av Golden League.

Skrevet av petertu

Det norske A-landslaget tapte søndagens kamp mot Frankrike 23-28, men får likevel med seg en kjempepokal hjem til Norge.

– Vi skjønte det ikke selv med en gang. Vi trodde arrangøren hadde gjort en feil, skriver Veronica Kristiansen i en melding til glassverketelite.no.

Det viste seg at Norge hadde blitt sammenlagtvinner – faktisk på målforskjell – over tre Golden League-turneringer og dermed hadde gjort seg fortjent til pokalen.

– Det var skikkelig gøy at vi vant sammenlagt. Det er jo veldig gode lag som er med i turneringen. Det er ingenting å si på motstanden, konstaterer Kristiansen.

Glassverket-spilleren skåret to ganger i dagens kamp mot Frankrike. Camilla Herrem og Amanda Kurtovic ble toppskårere for Norge med fem mål hver. Med seier mot Norge så vant Frankrike turneringen i hjemlandet uten å avgi poeng.

– Det var kjipt å tape mot Frankrike i dag når vi hadde en så god kamp mot Danmark i går. Det startet bra, men så ble det mer og mer stakato utover kampen. Vi fikk ikke mye flyt i dag, sier hun.

For Kari Brattset og Kristin Nørstebø på rekruttlandslaget ble det akkurat de samme sifrene som for A-landslaget, bortsett fra at det ble seier til Norge mot Portugal i dette tilfellet. Brattset skåret tre og Nørstebø to ganger for rekruttlandslaget som gikk ubeseiret gjennom turneringen i Portugal.

– Det var godt å vinne alle kampene. Jeg føler både at laget og jeg har hatt god stigning gjennom turneringen. Det føles bra, sier Kari Brattset i en melding til Glassverkets hjemmeside.

– Det var skikkelig deilig med turneringsseier. Og jeg er enig med Kari i at vi har hatt jevn stigning. I alle kampene har vi stått lenge i forsvar og kort tid i angrep, det vil si mye kontringer, så det har ikke vært så mye skudd på noen av oss, legger Kristin Nørstebø til.

Nå er det slutt på landslagshelgen, og for Glassverkets landslagsspillere bærer det hjem til seriespill og bortekamp mot Fredrikstad på onsdag.

Av Peter Tubaas

Veronica Kristiansen (th) og landslagsvenninnene kunne glede seg over seier i Golden League, til tross for tap mot Frankrike (arkivfoto).

Veronica Kristiansen (th) og landslagsvenninnene kunne glede seg over seier i Golden League, til tross for tap mot Frankrike (arkivfoto).