• Ane Hovland på en LK98-trening tidligere i år.

Så superdrama fra sidelinjen

20.03.15 // Ane Hovland måtte bidra fra benken da Norge sikret en viktig ettmålsseier i U-landslagets første kamp. Drama også da rekruttlandslaget vant med ett mål i Portugal.

Skrevet av petertu

Glassverkets J16-spiller Ane Hovland så hele ungdomslandskampen fra benken da Norge slo Nederland i en superdramatisk kamp i Georgia. Kampen endte 33-32, og Line Ellertsen ble matchvinner.

– Det var så spennende. Vi skårer det siste målet på straffe når tiden er ute. Vi startet litt surt, spiller oss godt opp og er oppe i en fire-fem-målsledelse, men det svinger mye, skriver Hovland i en melding til glassverketelite.no.

Lørdag er det nye muligheter for spilletid for Ane Hovland, når Norge møter Litauen.

– Jeg er jo litt skuffa over ikke få spille i dag, men jeg hadde heller ikke forventet det i en sånn kamp. Jeg håper å få spille litt senere, men tar det som det kommer. Hver kamp lever sitt eget liv, så vi får se, skriver Hovland.

Rekruttlandslaget

I den andre landskampen som involverer Glassverket-spillere fredag spilte rekruttlandslaget 21-20 mot Italia i sin første kamp under samlingen i Portugal.

Glassverkets Kristin Nørstebø og Kari Brattset var på banen for Norge og skåret henholdsvis to og én gang i en kamp foran 200 tilskuere i Leiria. Det stod 9-9 til pause i det som var en jevnspilt kamp hele veien.

– Det var godt å vinne på en litt dårlig dag, med mye skuddbom og en del rare dommeravgjørelser. Jeg er ikke så veldig fornøyd med min egen kamp, for jeg hadde ikke så bra uttelling på involveringene mine framover og kunne vært mer aggressiv bakover. Men det er to kamper igjen, så fokuset er på å spille bedre for hver kamp, sier Kari Brattset.

Også for rekruttlandslaget ble det drama i sluttsekundene, i følge NHF sin hjemmeside. Denne gangen skjedde det hele på Norges banehalvdel. Norge ledet med ett mål da Italia etter en lang diskusjon fikk ta en siste syvmeter. Men Emily Stang Sando reddet skuddet og seieren for Norge.

– Det var en litt varierende kamp for vår del. Vi slet med å sette ballen i mål. For min egen del gikk det OK, men skal være mer offensiv på lørdag, sier Kristin Nørstebø.

Av Peter Tubaas

Ane Hovland på en LK98-trening tidligere i år.

Ane Hovland på en LK98-trening tidligere i år.