• Tap for Norge og Veronica Kristiansen i kveld (arkivbilde).

– Kjipt å tape med ett mål

19.03.15 // Veronica Kristiansen fikk mye spilletid og tre mål, men det ble tap for Norge mot Polen i Golden League torsdag kveld.

Skrevet av petertu

Veronica Kristiansen spilte store deler av kampen da Norge tapte 26-27 mot Polen i første kamp i turneringen i Frankrike.

– Det var utrolig kjipt å tape med ett mål mot Polen, selv om vi gjorde en grei kamp i forhold til hva vi tester ut av formasjoner, skriver hun i en melding til glassverketelite.no.

Etter et jevnspilt første kvarter, tok polakkene føringen i målprotokollen. Til pause stod det 13-11 til Polen og rett etter pause føk de rødkledde opp i en overraskende 18-13-ledelse.

Norge tok timeout etter syv minutter, og da våknet Stine Bredal Oftedal, som nesten på egenhånd sørget for at det stod 20-20 etter 16 minutter. Men Polen var ikke tom for krefter og stakk fra igjen.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren reduserte til 26-27 med ett minutt igjen å spille. Norge vant ballen med 16 sekunder igjen, men samtidig ble Veronica Kristiansen avblåst og Polen fikk ballen tilbake. Dermed ble det ettmålstap på Norge, og i følge Håndballforbundet, tap for Polen for første gang siden 1997. Om to dager er det imidlertid nye muligheter igjen.

– Det er lenge siden vi har spilt sammen, så jeg tror nok det vil bli bedre igjen allerede på lørdag, mot Danmark, tror EM-gullvinner Kristiansen.

Glassverket-spilleren skåret tre ganger mot Polen. Det første målet kom på et skudd fra åtte meter etter fem minutter. Deretter kom det en skåring på gjennombrudd i midten etter 24 minutter. I andre omgang kom hennes siste mål på et gjennombrudd på venstresiden etter 14 minutter.

– Jeg er ikke superfornøyd med egen innsats, men det er gøy å spille internasjonale kamper igjen og få god matching, sier hun.

Av Peter Tubaas