• Mette Baastad Andersen i kjent stil mot Sarpsborg den første helgen i mars.

Tøff gruppe i Bring-sluttspillet

16.03.15 // J16-laget til Glassverket får litt å bryne seg på når finalerunden skal spilles i Bringserien.

Skrevet av petertu

I helgen ble det klart at Glassverkets yngste juniorlag skal møte Nit/Hak og Byåsen i sin pulje i sluttspillet. Ett lag går videre til semifinale i A-sluttspillet. De to neste går til B- og C-sluttspill.

– Det blir ekstremt tøft. Begge lagene har ekstrem fart, gjør lite feil og er gode bakover. Vi må være på vårt absolutt beste for å ha en sjanse, men det er ikke umulig, sier trener Espen Rødevand.

Finalerunden spilles i Kongstenhallen 24. – 26. april, og vinneren av Bringturneringen er Norges beste J16-lag.

– Målet vårt var å komme til finalerunden. Det som skjer etter det er en bonus, men vi har fortsatt ambisjoner, og spillerne skal få være med å sette målet vi skal ha for turen til Fredrikstad, sier treneren.

Glassverket J16 tapte med 18 mål for Byåsen i kvalifiseringen i Lommedalshallen i september.

– Jeg så Byåsen spille uavgjort mot Vågen forrige helg, og mener vi er nærmere nå enn vi var i høst. Vi har en bred og god tropp, sier Rødevand.

Nit/Hak er ett av to lag som er ubeseiret i samtlige 15 kamper i Bringserien. Det andre er Sarpsborg, som Glassverket tapte med 11 mål for i Oppsal Arena for en drøy uke siden.

–  Jeg så alle kampene til Nit/Hak under fellesrunden i Oppsal Arena. De er minst på høyde med Sarpsborg, og jeg holder dem som favoritter til å vinne hele Bringserien i år. Det betyr at det blir vanskelig, men klarer vi å spille stabilt på vårt beste gjennom en hel match, da kan vi gi dem kamp, sier Rødevand.

Før Glassverket J16 spiller finalerunden i Bring er det flere høydepunkter. Sist onsdag slo ungjentene Hokksund i semifinalen i Sør-Norge-cupen, noe som betyr at de møter enten Runar eller Tjølling i finalen i midten av april. Og i påsken er det tradisjonsrike Rødspætte Cup som står på menyen i Fredrikshavn.

Av Peter Tubaas

Mette Baastad Andersen i kjent stil mot Sarpsborg den første helgen i mars.