• Kenneth Gabrielsen skal lede LK98 i EM-kvalifisering i uken som kommer.

– Knotete kalender

15.03.15 // Vi går inn i en tettpakket landslagsuke, hvor selv trener Kenneth Gabrielsen skal av gårde med Ungdomslandslaget, men ideelt er det ikke.

Skrevet av petertu

Glassverket har spillere på A-landslaget, Rekruttlandslaget og Ungdomslandslaget (LK98), som alle skal i aksjon i slutten av denne uken. Gabrielsen hadde gjerne sett at kalenderen så annerledes ut.

– Jeg skjønner at det er mye som skal klaffe, men det er litt knotete å legge en samling rett før de to siste kampene i seriespillet. Det hadde vært bedre om vi gjorde ferdig seriespillet, før vi tok dette landslagsoppholdet, sier Glassverket- og LK98-treneren.

På A-landslaget har Glassverket som alltid Veronica Kristiansen i troppen. Thorir Hergeirssons jenter skal møte Polen, Danmark og Frankrike i Golden League i Frankrike. På rekruttlandslaget som skal til Portugal og møte Italia, Finland og Portugal har vi Kari Brattset og Kristin Nørstebø. Samlingen starter allerede mandag 16. mars.

– Det betyr mange av Grundigliga-klubbene har spillerne borte fra trening i åtte dager, før A- og rekrutt-landslagsspillerne kommer hjem mandag, to dager før neste serierunde. Da rekker de bare én trening med klubblaget før de skal ut i viktige kamper, sier Kenneth Gabrielsen.

For Glassverket går treningene som normalt hele uka, selv om både spillere og en trener mangler.

– Vi har et stort og godt trenerteam, så laget er i trygge hender hos Anja Lønseth og Geir Oustorp, i tillegg til at Ole Bjerkeset Kristiansen og Terje Pettersen tar seg av de rene fysiske treningene. De spillerne som er igjen skal få kjørt seg godt på trening også denne uka, smiler Gabrielsen.

Kenneth Gabrielsen skal denne uka lede ungdomslandslaget (LK98) sammen med Vigdis Holmeset gjennom EM-kvalifisering i Georgia. På laget spiller Glassverkets linjetalent Ane Hovland og sammen med lagvenninnene skal hun opp mot Nederland, Litauen og Georgia i EM-kvalifiseringen. Deres samling starter tirsdag 17. mars.

Full kampoversikt:
19/3 18.00 Norge – Polen A (TV)

20/3 16.00 Norge – Nederland U
20/3 19.00 Norge – Italia R

21/3 16.00 Norge – Litauen U
21/3 16.30 Norge – Finland R
21/3 18.00 Norge – Danmark A (TV)

22/3 16.00 Norge – Georgia U
22/3 16.00 Norge – Frankrike A (TV)
22/3 17.00 Norge – Portugal R

Av Peter Tubaas

Kenneth Gabrielsen skal lede LK98 i EM-kvalifisering i uken som kommer.