• Kenneth Gabrielsen gir sine siste instrukser i garderoben før kampen mot Tertnes på onsdag.

– Det handler om marginer

12.03.15 // Kenneth Gabrielsen sov dårlig etter Tertnes-kampen, men ikke på grunn av det som skjedde utpå banen.

Skrevet av petertu

Det er gått ett døgn etter det kjipe tapet i Haukelandshallen, men Kenneth Gabrielsen har akkurat kommet seg hjem til Svelvik etter å vært på regionssamling for 98-99-talenter i Bergen i dag.

– Jeg fikk ikke sove så mye i natt. Men det er ikke fordi jeg var misfornøyd med kampen. Jeg synes det var mye bra utpå der. Det handler bare om å få marginene på vår side igjen, sier treneren til glassverketelite.no.

Etter at Tonje Løseth knallet inn 25-24 for Tertnes fem minutter før slutt ble det ikke flere mål i Haukelandshallen. Blant annet takket være et hardt kjempende hjemmelag, og ikke minst en god Marie Davidsen i mål. Tertnes-stjerne Stine Skogrand sa til Bergensavisen at hun nesten var rørt etter kampen.

– De er få, men flinke. Og har en trener som klarer å lage en spillestil som gir litt kaoshåndball. Det er bare ett lag i Norge som klarer å spille sånn. Det var bortimot «mann-mann»-forsvar, og det er krevende for begge lag. Men de lyktes med det, sier Gabrielsen.

Dermed tapte Glassverket med ett mål for andre gang på to kamper og tapte for første gang to kamper på rad på ett år og syv dager.

– Vi kunne like godt ha vunnet denne kampen, men det gikk litt Tertnes sin vei i går. Vi kunne ledet enda mer etter 15 minutter, men hadde litt stang ut og en del dommeravgjørelser mot oss i den perioden. Jeg sier ikke at dommerne var dårlige, men det er vanskelig å dømme sånne kamper. Alt dette må vi ta i betraktning når vi skal vurdere en sånn kamp, sier Gabrielsen.

Glassverket kjempet innbitt for å få til en god avslutningsmulighet på slutten av kampen, som kunne gitt laget det ene, viktige poenget, men lyktes ikke med det mot Tertnes-spillere som var «overalt» på banen.

– Det er ikke det som skjer i sluttsekundene som avgjør dette. På hjemmebane hadde vi marginer, og da vant vi med 14 mål. Denne gangen var det de som hadde marginene på sin side, og da var det jevnt, sier treneren.

Nå blir det nesten to ukers pause før neste batalje, mot et Fredrikstad som kjemper for å overleve.

– Spiller vi på samme nivå som i Bergen, og har den fighterviljen som vi viste da, bør vi ha gode muligheter for å slå Fredrikstad. Men vi skal ikke glemme at de spiller med kniven på strupen, sier Kenneth Gabrielsen.

Av Peter Tubaas

 

150311 Kenneth Gabrielsen mot Tertnes_300