• Tertnes kunne juble, mens Glassverket gjorde det motsatte etter kveldens kamp i Bergen.

Bittert tap mot Tertnes

Skrevet av petertu

11.03.15 // Det ble akkurat så spennende og intenst som ventet i Haukelandshallen, hvor Tertnes trakk det lengste strået.

Bergen (glassverketelite.no): Glassverket lyktes ikke med å sette de avgjørende ballene i sluttminuttene og måtte reise tomhendt hjem fra Bergen.

– Igjen synes jeg det er synd at vi ikke avgjør når vi har fått kampen inn i vårt spor. Flere av oss er litt urutinerte som ikke klarer å holde roen på slutten. Jeg har ikke så mye mer lurt å si, jeg er bare skikkelig skuffa, sier Kristin Nørstebø.

Tertnes skåret ikke før det var gått seks minutter, og Glassverket var tidlig oppe i en tremålsledelse, men bergenserne kom opp i ryggen på de hvitkledde og klorte seg fast. Glassverket ledet med ett mål til pause.

Det ble en akkurat like røff, men fair kamp, som ventet. Ti minutter ut i andre omgang festet østlendingene et visst grep om det, i målprotokollen anført av Veronica Kristiansen, Kari Brattset og Pia Narvesen. Glassverket tok tilbake ledelsen etter å ha vært to mål bak. Men det varte ikke lenge.

– Det er ikke greit at de klarer å hente oss inn igjen etter det. Vi kommer til mange gode muligheter, men brenner mange sjanser og er litt uheldig. Første omgang var veldig bra, i andre omgang var det mye rart.  Men vi var sykt tente i dag og burde klart det. Det er kjipt med to sånne kamper på rad, sier Pia Narvesen etter bikkjeslagsmålet mot Tertnes.

Veronica Kristiansen var Glassverkets beste, men tok tapet ekstra tungt. Takket være hard jobbing klarte hun å snappe ballen to ganger fra Tertnes i innspurten, men det siste skuddet hennes gikk rett til en motspiller med bare sekunder igjen.

– Det var urutinert, og det føles veldig kjipt nå. Vi spiller egentlig en bra kamp, men bomskudd ødelegger for oss i dag, mener Kristiansen.

Emilie Christensen spilte i hjembyen, foran familie og venner på tribunen, og blir igjen på Vestlandet noen dager etter kampen. Men det blir ikke helt som hun drømte om.

– Jeg skulle heller vært igjen her med ett eller to poeng. Men vi var mye nærmere å slå Tertnes i dag enn Byåsen forrige uke. Spiller vi sånn mot Halden og Fredrikstad bør vi sikre oss det ene poenget vi trenger. Men da må vi mobilisere, sier hun.

Glassverket har aldri vært så nær å slå Tertnes i Bergen, og kampen kunne gått begge veier. Det er med andre ord mange grunner til å ikke grave seg ned etter nok et ettmålstap.

– Vi har aldri spilt så bra her mot Tertnes før, og innstillingen vi hadde i dag var upåklagelig. Alle var der de skulle være. Vi tar i hvert fall med oss det, understreker Nørstebø.

Kampfakta: Tertnes – Glassverket 25-24 (12-13/13-11)
Grundigligaen 1415. Haukelandshallen (Bergen), onsdag 11. mars 2015, kl 18.00.
Tilskuere: 400
Glassverket: Sissi Karlsson, Tiril Günther Merg, Monica Iversen, Kristin Nørstebø 4, Kari Brattset 3, Veronica Kristiansen 7, Pia Narvesen 2, Renate Saastad Sømme 3, Emilie Christensen 1, Charlotte Egebakken Christiansen, Hege Bakken Wahlquist 4.
Toppskårere: Stine Skogrand, Tertnes og Veronica Kristiansen, Glassverket, begge 7.
Tominuttere: Tertnes 3, Glassverket 1.
Gule kort: Tertnes 2, Glassverket 2.
Neste kamp: Fredrikstad – Glassverket, Grundigligaen, Kongstenhallen (Fredrikstad), onsdag 25. mars 2015 kl 19.00.

Av Peter Tubaas

150311 Kristin Norstebo mot Tertnes

Kristin Norstebo mot Tertnes