• Ole Lønseth ante ikke hva han hadde i vente på lørdag.

Jubilanten ble rundlurt av sine egne

Skrevet av petertu

09.03.15 // Ole Lønseth har spilt en nøkkelrolle i Glassverket i mer enn en generasjon, og da han fylte 70 på lørdag ble han overrasket av tidligere lagkamerater og spillere han har trent.

Den ferske 70-åringen, som har stått på sent og tidlig for Glassverket i 30 år, ble tatt på senga i Glassverkethallen på lørdag.

– Jeg visste ingenting på forhånd. Vi klarte å lure kona da hun fylte år, men jeg var sikker på at de ikke skulle klare å lure meg, ler Ole Lønseth.

Han skulle se datteren Anja Lønseth spille for tredjelaget til Glassverket og samtidig være barnevakt for barnebarnet Aune. Og Anja hadde naturligvis lagt noen planer for den store dagen. Etter k kampen kom spillere Ole har spilt sammen med og spillere han har trent marsjerende inn på banen.

– Jeg stod på galleriet etter at kampen var ferdig. Jeg trodde første det var noe helt annet, men så skjønte jeg tegninga. De kom inn med drakter og en svær plakat hvor det stod «gratulerer med
dagen». Det var veldig hyggelig, sier Lønseth.

Ole Lønseth har vært en sentral skikkelse i Glassverket i mange tiår, og har sin del av æren for at elitelaget er der det er i dag – og at en institusjon som Glasscup fortsatt består. Han har ledet håndballgruppa i åtte år og var daglig leder i ett år da Glassverket rykket opp til eliteserien.

– Når vi ser hvor elitelaget i dag, så ser vi et mål som er nådd. Jeg er ikke overrasket, for vi har sett den utviklingen over noen år, men det har gått litt fortere enn vi trodde. Men det er et resultat av et langsiktig arbeide. Og så lenge man har beina på bakken, kan den utviklingen fortsette, sier han.

Han har selv spilt for Strømm, Nesbygda og Glassverket og vært trener i de samme lagene. Han har mellomfag i håndball, og av andre ting kan vi nevne at han har vært daglig leder i Buskerud Håndballkrets, i tillegg til å være politiker og jobbet i skoleverket i Svelvik i en årrekke. Han har også vært tungt engasjert i frivillig arbeide i hjembygda, noe han fikk Kongens fortjenestemedalje i sølv for i 2011.

– Den henger høyt, for det viser at noen har satt pris på den jobben jeg har lagt ned, og det er veldig hyggelig, sier han.

Og uten den typen dugnad hadde ikke Glassverket vært den klubben den er i dag heller, mener Ole Lønseth, som selv har tusenvis av timers dugnad på samvittigheten. De siste årene har vi blant annet sett han blant gjengen som har sørget for prikkfrie arrangement i Drammenshallen.

Det har vært veldig gøy å være med å bidra sammen med de andre rundt elitelaget, og det var jo artig at vi klarte vippe Larvik av arrangørtronen i fjor. Det var stas, sier han.

Men før eller siden må en voksen mann begynne å senke tempoet, og Lønseth har reflektert litt rundt det.

– Ja, jeg har tenkt litt på det. Det er meningen jeg skal trappe ned litt nå. Jeg tror det går bra, men jeg får se. Det er jo veldig artig å holde på også, sier Ole Lønseth.

Av Peter Tubaas