• Silje Meese Johannessen konsentrert i kampen mot Byåsen lørdag.

Yppet seg mot Byåsen

07.03.15 // Ingen lag har sluppet inn færre mål mot ubeseirede Byåsen enn Glassverket i Lerøyserien, men trønderne ble for sterke på slutten.

Skrevet av Erik Øie

Drammen (glassverketelite.no): Glassverket åpnet Lerøyrunden lørdag med å møte Byåsen i en kamp som endte med 16-20-tap. J18-laget ga Byåsen fight til døra, men trønderne dro fra mot slutten.

– Det gikk nesten bedre enn forventet. Vi fulgte dem egentlig hele veien, og vi fighter og står på helt inn. Vi var to mål bak fem minutter før dommeren blåste, men roter det til for oss selv helt på slutten, sier trener Pål Sørum.

Toppskårere for Glassverket ble Ida Gundhus Alexandersson og Eline Rikartsen med fire mål hver. Byåsen er fortsatt ubeseiret i Lerøyserien og har skåret mest av alle lagene. Ingen lag har sluppet inn så få mål mot Byåsen som Glassverket i den landsdekkende J18-serien.

– Det viser nok en gang at det gjelder å være skikkelig «på» hele tida. Da har vi sjansen mot alle, uansett om de ligger i bunnen eller i toppen. Det er tett og jevnt hele veien, sier Sørum.

I den andre kampen tapte Glassverket 19-22 mot Fjellhammer etter å ha ligget 8-12 bak ved pause. Sofie Tangen Syvertsen ble toppskårer med syv mål for de lilla.

– Vi hadde håpet å slå Fjellhammer, men «kåler» det til på slutten igjen. Kampforløpet var ganske likt den første kampen. Vi lå jevnt med dem lenge, men havnet fire mål bak. Så klarte vi å ta igjen forspranget, før Fjellhammer rykket fra på slutten igjen. Og da hadde vi ikke mer tid på oss, sier han.

I dagens to kamper var det Silje Meese Johannessen som fikk mest tid mellom stengene. Hun startet kampen mot Byåsen med en redning og fortsatt å levere gode prestasjoner i begge kampene.
– Det er mange som jobber bra i dag, men jeg synes spesielt Silje gjorde en god figur i mål og Christine Foss Sjulstad på venstre kant. Hun skårer en del og skaffer oss en rekker syvmetere, sier Pål Sørum om de to.

Søndag venter Viking i Drammenshallen kl 12.00. I den første kampen lørdag slo Viking Fjellhammer 18-16 etter å ha ligget under store deler av kampen. Senere slo Byåsen bergenserne med hele 25-15.

– Det er en kamp vi skal vinne. Så offensive må vi kunne være, sier trener Pål Sørum.

Bring: J16-laget er allerede klare for finalerunden i Bring, men spilte sine to første kamper i siste runde i Oppsal Arena lørdag. Begge endte med tap. Først 17-28 mot suverene Sarpsborg, deretter brukbare 25-28 mot serietreer Bjarg (mer kommer).

Bilder fra både J16 og J18 kommer litt senere i kveld på Facebook-siden til Glassverket.

Av Peter Tubaas